Fifty shades of green

Almás-fahéjas muffin (laktózmentes, vegán)

Kora délután gyorsan össedobtam egy cukkinis tésztát, és ez idő alatt kikevertem ezt a muffintésztát. Mire megettük az ebédet a muffin is megsült. Fotózás után nekiláttam megírni ezt a blogbejegyzést, és mikor felálltam, hogy kivigyem az üres kávésbögrém, már 5 muffinnak lába is kelt. Kb. 2 óra elteltével, már csak 5 db muffinunk van. Ezzel… Tovább »

Narancsos muffin (laktózmentes, vegán)

Imádom a szakácskönyveket. Így egyszerűen. Már kis koromban is örömet okozott a szakácskönyvek lapozgatása, a szép színes képek nézegetése. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd a sajátomat fogom így lapozgatni.  Az első saját szakácskönyvem, amit egy antikváriumban vásároltam Stahl Judit: Büntetlen örömök c. könyve volt. Olyan “trendi” volt a kis story-kal, szép fotókkal, receptekkel.  Mivel… Tovább »

Paradicsomos kuszkusz sült paprikával

Pár nap szabadság után főnökasszonyunk tegnap este vadul integetett a hotel előtt, hogy menjünk arra Mangóval. Eddig úgy véltünk, hogy különösképp nem szereti az állatokat, bár inkább csak közömbös velük; de boldogan mondta, hogy végre van a konyhán egy óriási combcsont, amit már az egyik szakácsunk be is csomagolt Mangónak. Amíg a kutya a csontjával… Tovább »

Klasszikusok újragondolva: citromos burgonyakrémleves avokádóval

Rendkívül túlzsúfoltak a napjaink, napi 8 óra munka, bevásárlás, napi 3 minimum egy órás séták Mangóval, takarítás, jógázás és meditáció, na és persze a blogolás, ami szintén rengeteg időt igényel. Még jó, hogy gasztroblogunk van és így a főzés is le van tudva minden nap.  De ha a blogposzt is megszületik még aznap, akkor ez… Tovább »

Kókuszos-mangós áztatott zab

Jó reggelt, Drágáink! Dolgos hétköznapokra remek megoldás az áztatott zab. Előző este 10 perc alatt elkészíthető, hűtőbe tolható és másnap reggel csak ki kell kapni és kanalazni. Máris tele hassal indulunk a munkába és tuti nem leszünk éhesek az ebédig! 2 főre: 1 mangó 1/2 vanília 200 ml kókusztej 100 ml zabtej 1 csipet fahéj… Tovább »

To go: lencsekrémes tramezzini uborkával és petrezselyemmel

Tramezzini az olasz háromszög alakú szendvics, ami már nálunk is igen régóta jól ismert. Így nyilván nem Olaszországban találkoztunk vele először, a benzinkutak, szupermarketek, éjjel-nappalik nagy kedvencével. Az igazi, olasz tramezzinit héj nélkül árulják, ha frissen készítik, a kenyérszeleteket pirítják is; és “töltik” mindenfélével: hússal, halakkal és salátákkal, tojással vagy pirított gombával. Természetesen mi most… Tovább »

Insalata di pasta – olasz tésztasaláta

Nem titok, imádjuk Olaszországot! Nincs semmi, amit negatívumként tudnánk említeni. A táj gyönyörű és változatos, itt-ott kietlen és kihalt, de a több száz éves házak és villák bájoságot sugároznak itt is, még ha romosak is, de Olaszországnak ez áll jól! Imádjuk az olasz nagyvárosokat is, ahol a nyüzsgés évszaktól függetlenül is állandó, és az élet… Tovább »

Málnás banánkenyér

Ki ne vágyna egy ebéd utáni, vagy egy kora délutáni egészséges édességre, ami bűntudat nélkül fogyasztható? Hát, mi mindig! 😀 Banán mindig van itthon, hisz rengeteg mindent készítünk belőle: ebből készítünk rengeteg édességet, vagy nice cream-et, ez az egészséges “gyorskajánk”, mikor energáira van szükségünk, de ezt tesszük majd’ mindig a kásákba is. Most banánkenyér sült… Tovább »

Nyers gazpacho pirítossal

Amióta visszajöttünk “hotelezni” mindketten úgy érezzük szerencsénk van, bármennyire is tartottunk az egésztől. Bár a nyári szezon extrém hosszú, 7 (!) hónapos, mégis úgy gondoljuk, hogy túlélhettő, heti 2 fix szabadnappal. Így nekünk a szombat-vasárnap, az új “hoteles” időszámítás szerint a kedd-szerda. Ilyenkor mindig reggel beszéljük meg, mit is főznénk, ennénk aznap. Valamiért rettenetesen megkívántuk… Tovább »

To go: kölessaláta dijoni-dresszeinggel

Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek néha gondot okoz, hogy mit vigyünk magunkkal. Hoztunk már pár tippet korábban is, vannak szendvicsek és wrapok a blogon – pl. egyik nagy kedvencünk ez a tempeh-es baguette vegán 1000 sziget öntettel. De most egy egész könnyű, igen egészséges, nyári salátat készítettünk. Lássuk! 4 főre:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!