Fifty shades of green

Klasszikusok újragondolva: matcha teás brokkolileves

Van, hogy túl megszokottak a régi dolgok, ezért felturbózzuk őket, mint ahogy már korábban tettük ezt a sütőtökkrémlevessel vagy a lencselevessel is. Most a brokkolikrémlevesre  esett a választásunk, amelyet friss spenóttal és matchaporral tettünk még különlegesebbé. A matcha tea készítése esetén a zöldtea leveleket őrölik porrá. Mivel kiváló minőségű teacserjéből készül, gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és… Tovább »

Vegán almáspite

Ahogy átköltöztünk Bécsbe, szembesültünk újra a valósággal: rengeteg cuccunk van, amit az évek alatt felhalmoztunk és szükségünk sincs rá. A ruhákat átválogattuk és mindet eladományoztuk. Voltak kacatok, amiket kidobtunk. És volt rengeteg könyvünk, aminek nagy részét már olvastuk, vagy ami több példányban volt meg, vagy pl. olyanok is, amiről tudtuk, hogy mi sosem fogjuk elolvasni…. Tovább »

Mexikói édesburgonyaleves

Van egy mexikói étterem Szentendre egyik kis eldugott utcácskájában. Még jó pár évvel ezelőtt voltunk ott együtt és a család egy részével. Semmi flanc, semmi csicsa, mégis teltház volt – így érdemes előre asztalt foglalni. Imádtuk a színes enteriőrt, az esti hangulatot, mikor félhomályba burkolózott az étterem, és a világításról a színes kis fénygömbök gondoskodtak…. Tovább »

Krémes zöldségpástétomok

Gábornál van 1-2 fűszernövény – ilyen pl. a koriánder – és 1-2 salátaféle pl. a rukkola, amit majdhogynem ki nem állhat, túl intenzív ízük miatt. Azonban több maréknyi rukkolánk volt itthon, amit valami úton-módon fel kellett használnunk – a céklához hasonlóan. Így mindkettőből krémet készítettünk, amit kenhetünk kenyérre, vagy tekerhetünk wrapba sült zöldségekkel, de akár… Tovább »

Céklás brownie

Gábor édesanyjától kaptunk céklát is. Mindketten kicsit úgy éreztük, hogy ez az a gumós növény, ami kevés figyelmet kap – általában csak savanyúságnak készítik el -, holott sokkal változatosabban fel lehet használni. Készítettünk már korábban egy isteni finom céklakrémlevest, amit mentás joghurttal tálaltunk, de akár süteményhez is felhasználhatjuk. Így született meg ez a céklás brownie… Tovább »

Körtekrémleves pirított mandulával

Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10… Tovább »

Gombás rizottó sült tökkel

Szép lassan sikerül teljes mértékben birtokba venni az új konyhánkat – és lakásunkat. Bár a hétköznapok még rengetek ügyintézéssel, rohangálással és a város feltérképezésével telnek, mindig van fél óránk valami tartalmasat, egészségeset és finomat összeütni csupán növényi alapanyagokból.  Ez a rizottó és mellé a sült tök pedig tökéletes őszi étel; egyaránt megállja a helyét ebédként… Tovább »

Tökös ratatouille

Tart még a tökszezon és egy gyönyörű nagy sütőtököt kaptunk vidékről: kettőnknek kb. 3x étkezésre lesz elég. Idő hiányában – tart még a beköltözés a mi “villánkba”, így szükség van a villámgyorsan elkészíthető ételekre. Délelőttönként hivatalkba járkálunk, folyik az ügyintézés, vagy épp állásinterjúkra rohangálunk. Persze Bécs tele van vegán étkezési lehetőségekkel is, de legjobban itthon… Tovább »

Mexikói töltött padlizsán kakukkfüves kesukrémmel

Az utóbbi időben borzasztóan felborult az életünk, egy költözés előtt állunk. Hogy zökkenőmentes legyen az A-ból B-be – hozzá kell tenni 400 km – rengeteg elintéznivalónk van, utaznunk kell már most hetente lakást nézni, szerződést alárni, kulcsot átvenni, majd jöhet a költözés. De addig itt dobozolni, kifesteni, szervezkedni kell; miközben persze dolgozunk és úgy teszünk,… Tovább »

Gombával töltött makk tök

A tököknek rengeteg fajtája van. A makk tökkel mi is most ismerkedünk, az egyik szupermarketben szúrt szemet ez a sötétzöld héjú, dekoratív sütőtökfajta. Kiválóan alkalmas sütni, piték töltelékének, tökös ételek alapanyagának, és remekül tárolható is. Most ismét az egyszerű-nagyszerű elvet követve, csak gyorsan megtöltöttük és megsütöttük a legalapvetőbb élelmiszereket használva. Semmi flancolás, viszont a tökéletes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!