Fifty shades of green

Kalandozás az indiai konyha világában: alu matar taka tak (vegán)

Feladtuk a héten, hogy a munkahelyünkön együnk. Igaz, hogy a konyhán külön főznek a személyzetnek és eddig még külön főztek nekünk is – vegánoknak – a konyhán, de egyszerűen, hiányoznak az ízek. Mivel itt Ausztriában nagyon nem szokás a fűszerek használata, nekünk magyaroknak szenvedés a “natúr ízeket élvezni”. Így pár napja ismét 4 adagot főzünk… Tovább »

Sült tök 3 féle mártogatóssal

Ha társaságban vagyunk óhatatlanul is mindig feljön a vegánoknak szegezett örök kérdés: “Akkor mit is esztek egyaltalan?”  Erre szoktam mosolyogva válaszolni “Mindent, amihez kedvünk támad!” És higyjétek el, tényleg így van – bár aki olvassa a blogot látja és tudja. Eszünk hamburgert, hotdogot, chilis babot, tofu bacont, vagy hortobágyi “húsos” palacsintát. Én amit a vegán… Tovább »

Kókuszos zöldborsókrémleves

Nem rajongunk kifejezetten a krémlevesekért, de ez betalált! Senki sem gondolná, de a kókusztej és a citrom remek kombó a zöldborsóhoz – “kihozza” az ízét. Ami miatt pedig még megszerettük, 20 perc alatt elkészíthető! És mi is – még ha a sütés-főzés az egyik szenvedélyünk – szeretjük, ha az ételek gyorsan az asztalra kerülnek. Így… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!