Fifty shades of green

Édesburgonyás-quinoás chilli sült tortillával

A tavaszi nagytakarítás mellett egy évben kétszer biztosan “kipucoljuk” a konyhát is. Átnézzük a tartós élelmiszereket, amikből mindig sikerül rövid idő alatt rengeteget felhalmozni. Vagy mert olcsó és kihagyhatatlan vásár volt, vagy mert épp ajándékba kaptuk, vagy épp teszteljük. Így quinoából van itthon kb. 1,5 kg, amit el kell tüntetni… 4 főre: A chillihez 1… Tovább »

Gombával és spenóttal töltött tortilla (vegán)

Szeretnénk egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a plant based táplálkozásra – kevesebb cukrot és glutént enni, még egészségesebben élni. Nem vagyunk elvetemült “csak” egészségeset enni típusok, de mindketten úgy gondoljuk nem árt rá odafigyelni, mit eszünk meg és mit nem. Mivel rengeteg étel, hozzávaló (fűszerek, konzervek, mogyoróvaj) hozzáadott cukrot, színezőanyagot, tartósítószert tartalmaz, ezért erre már… Tovább »

Buffalo Bill karfiol wrapja

3 db-hoz A karfiolhoz: 1/2 fej karfiol 4 EK olívaolaj 1 TK fokhagymagranulátum 1 TK őrölt chili  1 TK füstölt piros paprika 1 EK szójaszósz A wraphoz: 3 tortilla jégsaláta 1/2 avokádó 1 újhagyma petrezselyem 2-3 EK szójajoghurt A sütőt 200 fokra előmelegítem. A karfiolt rózsáira szedem és egy nagy tálba dobálom őket. Hozzáadom az… Tovább »

Delhi wrap kurkumás burgonya krokettel és ananász-mangó chutney-val

Oké-oké, tagadhatatlanul a kedvencem, függőjévé váltam és hármat megeszek belőle egymás után, pedig már a kettő után is fullon vagyok! De jesszus, a kurkumás burgonya krokett a szójajoghurttal és az ananász-mangó chutney-val – mennyei! Szuper ízkavalkád! És azt hiszik a földi halandók, hogy mi vegánok csak füvet eszünk! Bocsássatok meg, nem akarok cinikus lenni, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!