Fifty shades of green

Áfonyás krémsajt kesudióból (vegán)

A legtöbb húsevő, vagy vegetáriánus azt mondja, nem tudnának sajt nélkül élni. Vagy mikor beszélgetés közben kiderül, vegánok vagyunk és megkérdezik “Sajtot sem esztek?” Eláruljuk a nagy titkot, de eszünk. Úgyanis hál isten a gasztronomiának, a kísérletező lelkű embereknek és a Földanyának, hogy magokat és szóját is teremtett erre a világra; így mi vegánok is… Tovább »

A sajtmentes sajtszósz

Film- és jó sorozatfüggők, nagy moziba járók vagyunk. És természetesen szeretünk nassolni is. A moziba majdnem ugyanaz a választék, mint otthon: tortilla chips salsával vagy sajtszósszal (ami ugye nálunk alapból kilőve), vagy választhatunk sós és édes (WTF?!) popcorn között. (Persze, lehet a mi hibánk, hogy eddig nem próbáltuk ki az édes popcornt, de minket valahogy… Tovább »

Tradícionális osztrák sajtos nokedli

Itt élünk Ausztriában, ezért biztos, hogy lesznek még vegánosított osztrák ételek. Szeretjük őket, bármennyire is riognak sokan a lisztes, krumplis dolgoktól. Nem eszünk sok ilyet, olykor-olykor csak mikor megkívánjuk. Most ilyen időket élünk, így G. ma ismét alkotott – igen, az utóbbi időben ő főz, ő a konyhatündér. Kasnockent (“osztrákul” így is írják) készített, ami… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!