Fifty shades of green

To go: lencsekrémes tramezzini uborkával és petrezselyemmel

Tramezzini az olasz háromszög alakú szendvics, ami már nálunk is igen régóta jól ismert. Így nyilván nem Olaszországban találkoztunk vele először, a benzinkutak, szupermarketek, éjjel-nappalik nagy kedvencével. Az igazi, olasz tramezzinit héj nélkül árulják, ha frissen készítik, a kenyérszeleteket pirítják is; és “töltik” mindenfélével: hússal, halakkal és salátákkal, tojással vagy pirított gombával. Természetesen mi most… Tovább »

Nyers gazpacho pirítossal

Amióta visszajöttünk “hotelezni” mindketten úgy érezzük szerencsénk van, bármennyire is tartottunk az egésztől. Bár a nyári szezon extrém hosszú, 7 (!) hónapos, mégis úgy gondoljuk, hogy túlélhettő, heti 2 fix szabadnappal. Így nekünk a szombat-vasárnap, az új “hoteles” időszámítás szerint a kedd-szerda. Ilyenkor mindig reggel beszéljük meg, mit is főznénk, ennénk aznap. Valamiért rettenetesen megkívántuk… Tovább »

To go: kölessaláta dijoni-dresszeinggel

Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek néha gondot okoz, hogy mit vigyünk magunkkal. Hoztunk már pár tippet korábban is, vannak szendvicsek és wrapok a blogon – pl. egyik nagy kedvencünk ez a tempeh-es baguette vegán 1000 sziget öntettel. De most egy egész könnyű, igen egészséges, nyári salátat készítettünk. Lássuk! 4 főre:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!