Fifty shades of green

Kuru fasulye, avagy a török lecsó

Nem tagadjuk, rákattantunk a török konyhára, amióta egy nemzetközi csapatban dolgozunk. A mindennapokban akarva-akaratlanul is megismeri az ember a kollégái életét, kultúráját. Így van ez nálunk is; még ha csak egy kicsiny faluban is élünk, megfordul itt az osztrák mellett rengeteg német, török, bosnyák, szerb, horvát és szlovák. Azt pedig már írtuk, hogy amióta közvetlen… Tovább »

Klasszikusok újragondolva: lencseleves

Van egy török kolléganőnk, akivel mindennapos témánk egyike a gasztronómia. Ő is imád főzni, mi is imádunk főzni, így folyamatos recept cserélgetésben vagyunk. Mi egyre több dolgot próbálunk ki a török konyhából, ő pedig a magyar konyhát tanulmányozza.  A törököknél a lencseleves a legismertebb leves, és ahogy kolléganőm is mesélte, minden török háziasszonynak megvan otthon… Tovább »

Török rizs padlizsánnal

Ha a török rizs megnevezést olvassuk egy török étterem menükártyáján, nem kell meglepődnünk, egy általunk is jól ismert köretre gondolnak, a bulgurra. A bulgur pedig nem más, mint búza. Az éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . A bulgurt előzetesen megpárolják, ezért elegendő kb. 10 percig főzni.  Így megint nem több,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!