Fifty shades of green

Sült tofu cukkinis quinoasalátával

Vannak recept “témák”, amelyeket olykor-olykor tudattalanul is hanyagolunk itt a blogon. Erre ma döbbentünk rá, amikor az egyik Facebook-os csoportban egy lány vegán vacsora/saláta ötleteket kért. Rengeteg salátát eszünk, mert finomak, laktatóak és gyorsak, de valami rejtélyes ügyből kifolyólag a blogra mégis kevés kerül fel belőlük. Orvosultuk a problémát és létrehoztunk a menüben egy “saláta”… Tovább »

To go: lencsekrémes tramezzini uborkával és petrezselyemmel

Tramezzini az olasz háromszög alakú szendvics, ami már nálunk is igen régóta jól ismert. Így nyilván nem Olaszországban találkoztunk vele először, a benzinkutak, szupermarketek, éjjel-nappalik nagy kedvencével. Az igazi, olasz tramezzinit héj nélkül árulják, ha frissen készítik, a kenyérszeleteket pirítják is; és “töltik” mindenfélével: hússal, halakkal és salátákkal, tojással vagy pirított gombával. Természetesen mi most… Tovább »

To go: kölessaláta dijoni-dresszeinggel

Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek néha gondot okoz, hogy mit vigyünk magunkkal. Hoztunk már pár tippet korábban is, vannak szendvicsek és wrapok a blogon – pl. egyik nagy kedvencünk ez a tempeh-es baguette vegán 1000 sziget öntettel. De most egy egész könnyű, igen egészséges, nyári salátat készítettünk. Lássuk! 4 főre:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!