Fifty shades of green

Gyros hús – hús nélkül?!

Igen! Az örök kérdés, mikor kiderül, hogy vegánok vagyunk – és előtte felsoroltuk mit nem eszünk: és akkor mit esztek egyáltalán?! Erre jön a válasz, hogy mindent – csak másképp készítjük el!  Most mutatunk nektek egy remek szejtán receptet, amiből szuper gyros hús készíthető – ízében és állagában is egy az egyben olyan, mint az… Tovább »

“Gitáros” burger újratöltve

A gyros “húst” G. szereti házi szejtánból készíteni (recept itt). Persze, ha se kedvünk, se időnk nincs ezzel pepecselni, a szupermarketekben már kapható vegán gyros “húsi”. Lazán helyettesíthetjük ezzel is! 4 db-hoz: 125 g sütőtök 2 gerezd fokhagyma 125 g finom zabpehely 1/2 őrölt piros paprika 100 ml alaplé szójajoghurt 1/2 citrom leve 1 lilahagyma… Tovább »

Vegán döner

Azt hiszem ezt a bejegyzést nem kell túlragozni. Nincs olyan szerintem, aki ne szeretné a dönert. Ha vegánok vagyunk se kell lemondani az ízéről – mint semmi másról sem. Finom, friss pitával, frissítő mentás joghurttal… nyammmi! 4 db-hoz A szejtánhoz: 200 g szejtán 2 EK olívaolaj 1 TK őrölt kömény 1 TK őrölt pirospaprika só,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!