Fifty shades of green

Klasszikusok újragondolva: matcha teás brokkolileves

Van, hogy túl megszokottak a régi dolgok, ezért felturbózzuk őket, mint ahogy már korábban tettük ezt a sütőtökkrémlevessel vagy a lencselevessel is. Most a brokkolikrémlevesre  esett a választásunk, amelyet friss spenóttal és matchaporral tettünk még különlegesebbé. A matcha tea készítése esetén a zöldtea leveleket őrölik porrá. Mivel kiváló minőségű teacserjéből készül, gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és… Tovább »

Melengető bulgur-lencse-spenót leves

Kifejezetten szeretjük a meleg és fűszeres leveseket nyáron is, nagy hőségben. Lehet furcsán hangzik, de ilyenkor valahogy mégis hűt, télen pedig fűt. Elég belőle egy nagy tányérnyi, egy friss szelet kenyérrel, és késő délutánig “kihúzzuk”. Akkor pedig jöhet egy jó kis magyar – istenem, de hiányzik – főtt kukorica uzsonnára. 4 adag: 2 marék friss… Tovább »

Narancsos quinoa sáfrányos spenóttal

Ez az egyik kedvenc ételünk, elég sokszor elkészítettük már, de valahogy csak most írunk róla itt a blogon. Talán ez volt az első étel, amihez sáfrányt használtunk; imádjuk azt a különleges ízvilágot, amit az ételeknek ad. Quinoaként most kivételesen színes quinoát használtunk, de nyugodtan elkészíthető a “hagyományos, fehér” quinoából is. Mi már ettük így is,… Tovább »

Édesburgonyás-quinoás chilli sült tortillával

A tavaszi nagytakarítás mellett egy évben kétszer biztosan “kipucoljuk” a konyhát is. Átnézzük a tartós élelmiszereket, amikből mindig sikerül rövid idő alatt rengeteget felhalmozni. Vagy mert olcsó és kihagyhatatlan vásár volt, vagy mert épp ajándékba kaptuk, vagy épp teszteljük. Így quinoából van itthon kb. 1,5 kg, amit el kell tüntetni… 4 főre: A chillihez 1… Tovább »

Gombával és spenóttal töltött tortilla (vegán)

Szeretnénk egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a plant based táplálkozásra – kevesebb cukrot és glutént enni, még egészségesebben élni. Nem vagyunk elvetemült “csak” egészségeset enni típusok, de mindketten úgy gondoljuk nem árt rá odafigyelni, mit eszünk meg és mit nem. Mivel rengeteg étel, hozzávaló (fűszerek, konzervek, mogyoróvaj) hozzáadott cukrot, színezőanyagot, tartósítószert tartalmaz, ezért erre már… Tovább »

Karfiolos-csicseriborsó curry friss korianderrel

A lapos has a konyhában készül – mondogatják. Mondogatom, tudom én is, és sosincs elég korán (se későn), hogy elkezdjük étkezésünket megreformálni. Edzőterem után általában rögtön megéhezem, és ilyenkor nagyon szeretem a rizses ételeket – na és persze írtam már, hogy rizsfüggő is vagyok. Szerintem a karfiol és a koriander nemcsak ebben az egytál ételben,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!