Fifty shades of green

Buon appetito: pappardelle zöld spárgával és szárított paradicsommal

Nyithatnánk egy fejezetet a 20 perces ételeknek is. Biztosak vagyunk benne, hogy a nincs a földön olyan ember, aki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, egyszerű és ugyanakkor finom ételeket. Több idő marad másra, ugyanakkor mégis mi magunk főztünk, tudjuk mi kerül a tányérra és hogyan készült.  A tésztát mindenki szereti. Mi kifejezetten szeretjük a durumlisztből… Tovább »

Sáfrányos-spárgás rizottó

Lassan-lassan felhagyunk a spárgás receptekkel, közeleg a szezonvége. Illetve meglepődve konstatáltuk, miután kaptunk jó pár üzenetet, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ennyi spárgát ehetünk – szezonban már-már fillérekért (1 kg zöld spárgra jelenleg € 1,99), mivel otthon csak hébe-hóba kapható illetve elkérik az árát. Most is egy gyorsan összedobható rizottót hoztunk nektek, kivételesen egyszerű hozzávalókkal… Tovább »

Rántott kókuszos spárga mangó dippel

Hinnénk, hogy olyan faramuci kaja, mert furcsán hangzik a neve, de nem! Mi úgy véljük, hogy a konyhában is bátornak kell lenni, kísérletezni kell, fűszereket szokatlan gyümölccsel vagy zöldséggel kombinálni, mert ebből sülnek ki az igazán jó dolgok! Még május végéig, június elejéig tart a spárga szezon, érdemes ezt a vendégváró snacket kipróbálni, mert nassolásával… Tovább »

Vegán benedek “tojás”

Reggelizni az egyik legjobb dolog a világon, hiszen mennyivel jobban indul a nap, ha van fél óránk leülni és nyugodtan enni valami finomat. Hétköznap erre ritkán van lehetőség, de hétvégén beleférhet akár egy igazi királyi reggeli is az időnkbe. Mi pedig ismét megpróbáltunk egy klasszikust veganizálni. A benedek tojás egy eredetileg amerikai, tartalmas reggeli, hollandi… Tovább »

Fehér spárga petrezselymes vinaigrette öntettel

A spárga szezon relatív rövid: áprilistól maximum június közepéig tart. A fehér spárga roppanós, enyhén kesernyés, aromás; amelyhez remekül passzol a pikáns petrezselymes vinaigrette öntet. Ezt a tradícionális frank, osztrák, német ételt általában főtt új burgonyával tálalják, amihez általában az öntethez használt fűszereket szokták variálni; van, hogy a petrezselyem helyett bazsalikomot használnak, vagy az ecetet… Tovább »

Narancsos spárgaleves

Itt Ausztriában megszokott, hogy kis bódékat állítanak fel az idény gyümölcsöknek és zöldségeknek. Tavasszal spárgát, majd nyáron barackot és cseresznyét, ősztől tököt és articsókát lehet vásárolni, a pénzt pedig egyszerűen bedobjuk a perselybe. Itt működik. És mint írtuk már korábban is, imádjuk a spárga szezont! Egyszerűen rákattantunk; és most már mindegy, hogy fehér vagy zöldspárgából… Tovább »

Kelkáposztás-spárgás pappardelle articsókás-mandulás szósszal

Igazi tavaszi tésztaétel, sok zöldséggel, mennyei ízekkel! Az articsókából remek, krémes püré készíthető és egy különleges ízt ad az ételnek. A friss articsókát még mi sem tudtuk kipróbálni, általában articsóka szíveket veszünk, amelyek kis üvegekben találhatók meg a szupermarketek polcain. A kelkáposztát mi magyarok általában csak a főzelékhez vagy rakott kelhez használjuk, most kipróbálhatjuk tésztához… Tovább »

Spárgával töltött palacsinta salátával és törökmogyorós öntettel

Áprilistól végre beköszöntött ismét a spárga időszak! Az egyik kedvenc zöldségem, egyedül azt sajnálom, hogy rövid a szezonja; de a rövid időszak alatt szeretjük minél többször az asztalra tenni valamilyen formában. Nálunk egész évben az ország egész területén kis bódék vannak kihelyezve, ahol ősszel tököket lehet kapni, télen karácsonyi dekorokat, tavasztól spárgát, epret, cseresznyét lehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!