Fifty shades of green

Téli zöldségleves

Angliáról mindig az a közhely járja, mennyire esős. Amióta itt lakunk Bécsben, minden nap rácsodálkozunk a szélsőséges időjárásra. Kora reggel elindulni a kellemes 10 fok körüli hőmérsékletben dolgozni, majd munka után szakadó esőben, szélben és hidegben haza sétálni nem kellemes. Vagy épp fordítva, ha szerencsénk van. Tapasztalatból írjuk, hogy csapadékosabb és kiszámíthatatlanabb az időjárás, mint… Tovább »

Körtekrémleves pirított mandulával

Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10… Tovább »

Gombás rizottó sült tökkel

Szép lassan sikerül teljes mértékben birtokba venni az új konyhánkat – és lakásunkat. Bár a hétköznapok még rengetek ügyintézéssel, rohangálással és a város feltérképezésével telnek, mindig van fél óránk valami tartalmasat, egészségeset és finomat összeütni csupán növényi alapanyagokból.  Ez a rizottó és mellé a sült tök pedig tökéletes őszi étel; egyaránt megállja a helyét ebédként… Tovább »

Színes krémlevesek (vegán, mindenmentes)

Meg kell súgjuk, az alábbi színes és különleges levesek elkészítésénél álmodoztunk egy thermomixerről vagy egy cook turmixgépről. Persze, ezek nélkül is el lehet készíteni az alábbi levesek bármelyikét, de egy ilyen csúcs-szuper gépben még könnyebb és gyorsabb lenne; valamint kevesebb mosogatnivaló halmozódna fel a konyhában – még jó, hogy van mosogatógépünk. Thermomixeresek, elő a gépekkel!… Tovább »

Poréhagymás spagetti citrommal és zöld borssal

Szeretem a tesztakat – most mar. G. meg tesztafüggö – de már írtam. Ez meg egyenesen fenséges volt. Jó sok citrom, roppanós poré; a zöld bors pedig megkoronázza az egészet; mennyei ízkavalkád. Gyors, fél órás ismét. 4 főre: 500 g linguine (pl. Barilla) 200 ml zöldség alaplé 200 ml szójatejszín 2 citrom 1 nagyobb poréhagyma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!