Fifty shades of green

Zsemlegombóc tejszínes rókagombával (vegán)

Eleinte kiskoromban húgommal együtt nem lelkesültünk érte, mikor hétvégente szüleink kitalálták, hogy kirándulni és gombát szedni megyünk. A világ egyik legunalmasabb dolgának tartottuk, főleg, hogy eleinte még a gombákat sem ismertük és azt se tudtuk, merre induljunk. Persze ez édesapám lelkesedése miatt rövid idő alatt változott, célirányosan indultunk el, tudtuk hogy melyik gombára, hol lelünk… Tovább »

Fehér spárga petrezselymes vinaigrette öntettel

A spárga szezon relatív rövid: áprilistól maximum június közepéig tart. A fehér spárga roppanós, enyhén kesernyés, aromás; amelyhez remekül passzol a pikáns petrezselymes vinaigrette öntet. Ezt a tradícionális frank, osztrák, német ételt általában főtt új burgonyával tálalják, amihez általában az öntethez használt fűszereket szokták variálni; van, hogy a petrezselyem helyett bazsalikomot használnak, vagy az ecetet… Tovább »

Almásrétes

Egy nagyon kedves, régi ismerősöm nálunk lakott az elmúlt időszakban – többek között ezért is tüntünk el… Zsófi kijött hozzánk, hogy munkát keressen, és addig nálunk lakott. Természetesen G. most is mint mindig, szereti lenyűgözni és kényeztetni a vendégeket – a hasukon keresztül, így osztrák napot tartottunk. Elkészítette ezt a roppant gyors és finom frittata… Tovább »

Az eredeti osztrák császármorzsa (vegán)

Amíg ki nem költöztünk Ausztriába, nem is nagyon ismertük a császármorzsát. Mivel G. jó ideig konyhán dolgozott szakácsként, természetesen ezt is megtanulta, mint minden mást. Eredetileg egy bécsi ételről beszélünk, még a monarchia idejéről. Területenként másképp tálalják, van ahol mazsolával készítik és porcukrot szórnak a tetejére; van ahol lekvárral, almaszósszal, vagy fagylalttal tálalják. Az eredeti… Tovább »

Vegán “húsos” gombóc káposztával

Olykor-olykor tudatosan rákapunk az osztrák konyhára. Szeretem, általában egyszerű ételek, ugyanakkor finomak, na és persze az osztrákokra jellemzően low-budge-ből is elkészíthető. Garasosabb népet kevesebbet láttam, – de ez egy másik történet. Van egy finom hússal töltött gombócuk, amit csak egy kis fűszeres káposztaágyon tálalnak. Nagyon egyszerű dolgunk volt, igazából csak a darált húst kellett helyettesítenünk… Tovább »

Frittata leves 20 perc alatt

Sokszor megkívánom a leveseket, de van, hogy a rohanós hétköznapok alatt egyszerűen nincs kedvem még levesekkel is pepecselni (inkább pepecselek mással). Viszont van, hogy nagyon jól esne levest enni. Ilyenkor ehhez az igen egyszerű és rémesen gyors recepthez nyúlunk. Igen, van, hogy olykor csak leveskockából készítjük el, de így is nagyon finom tud lenni, egyszerűen csak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!