Fifty shades of green

Vegán baracklekváros linzer

Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra. Kb. 16 db-hoz: 320… Tovább »

Vegán vaníliás kifli

Pár napja a konyhában is elkezdtünk készülődni a karácsonyra. A kekszekkel indítunk, mivel ezek akár hetekig is elállnak, a hét közepén jönnek a sütemények és szenteste előtt 1-2 nappal szeretnénk tortát is készíteni. Persze, hogy ez a napi teendők között, hogy fog beleférni az időbe…?! De persze megoldják ezt nálunk sokkal elfoglaltabb emberek is, ígyhát… Tovább »

Krémes mandulatorta áfonyával

Nagyon régen sütöttünk már házilag tortát – legutóbb nyáron még ezt a citromos pitét. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy ismét tortázzunk. Persze csak valami egyszerűt és finomat. Nagyon édesre nem vágytunk, így inkább valami bogyós kellett és így szuper választás volt az áfonya. Kicsit fanyar a citromtól és áfonyától, úgyanakkor “szaftos” és krémes a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!