Fifty shades of green

Marcipános aszaltszilvás csokoládégolyók

Akár gasztróajándéknak is adhatóak ezek az istenien finom csokoládgolyók, amelyeket akár még a szenteste előtti napon is gyorsan el lehet készíteni. A kész golyókat mini muffinformába pakolhatjuk és egy szép bonbonos dobozban csomagolva átnyújthatjuk szeretteinknek, legkedvesebb barátainknak. Kb. 16 db-hoz 400 g marcipán 16 db magozott aszaltszilva 16 db egész mandula 100 g étcsokoládé Az… Tovább »

Körtekrémleves pirított mandulával

Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10… Tovább »

Nyers csokitorta sós pekándiós öntettel

Ha jól emlékszünk, borzasztó rég csináltunk tortát; utoljára még januárban ezt a krémes mandulatortát sütöttük, és már akkor is megjegyeztük, hogy ritkán készítünk tortát – azelőtt egy éve, nyáron. Tehát jellemző ránk, hogy egy évben 2x, nyáron és télen sütünk tortát. Ne kérdezzétek, miért – mi magunk se tudjuk a választ! Pedig sosem pepecselősek, rendszerint… Tovább »

Sáfrányos-spárgás rizottó

Lassan-lassan felhagyunk a spárgás receptekkel, közeleg a szezonvége. Illetve meglepődve konstatáltuk, miután kaptunk jó pár üzenetet, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ennyi spárgát ehetünk – szezonban már-már fillérekért (1 kg zöld spárgra jelenleg € 1,99), mivel otthon csak hébe-hóba kapható illetve elkérik az árát. Most is egy gyorsan összedobható rizottót hoztunk nektek, kivételesen egyszerű hozzávalókkal… Tovább »

Kelkáposztás-spárgás pappardelle articsókás-mandulás szósszal

Igazi tavaszi tésztaétel, sok zöldséggel, mennyei ízekkel! Az articsókából remek, krémes püré készíthető és egy különleges ízt ad az ételnek. A friss articsókát még mi sem tudtuk kipróbálni, általában articsóka szíveket veszünk, amelyek kis üvegekben találhatók meg a szupermarketek polcain. A kelkáposztát mi magyarok általában csak a főzelékhez vagy rakott kelhez használjuk, most kipróbálhatjuk tésztához… Tovább »

Mindenmentes energiagolyók: snackek két étkezés között

Sokunknál kérdés, mihez nyúljunk, ha hirtelen ránk tör az éhség. Mi általában ilyenkor a “vegán fast food-okat”, azaz a gyümölcsöket részesítjük előnyben. Persze ez nem válik be mindig, minden körülmények között, van amikor egészséges snackre vágyunk, amiből tényleg elég egy kis adag és 1-2 órára csillapítja éhségünket, energiával tölt fel. Ilyenkor szuper jó megoldás a… Tovább »

Színes vegán reggelik #2

Írtunk már nektek egy bejegyzést színes vegán reggelik címmel, ahol több, gyorsan elkészíthető vegán reggeli tippeket osztottunk meg veletek. Most egy kicsit bővítjük ezt a topikot és ismét hozunk nektek 3 szuperegészséges és szuper gyorsan elkészíthető vegán reggelit. “BARRY WHITE” SMOOTHIE TÁL 1 főre: 100 ml növényi tej (pl. mandula tej) 1 banán 2-3 EK… Tovább »

Vegán mandulás sütemény

Vasárnaponként dolgozom – általában. Pár órácskát délelőttönként, ami egyáltalán nem megeröltető és szerencsére rendesen megköszönik itt Ausztriában a hétvégi munkavállalást. G. még aludt mikor elmentem, de mire haza jöttem – 4 óra múlva – már rend és tisztaság fogadott (na, nem mintha a lakás romokban állt volna), a meleg ebéd és ebéd után a már-már… Tovább »

Reggeli vegán power müzlik

Szeretjük mi is a müzliket, ki ne szeretné? Egy adag müzli, tejjel felöntve, kész is, kanalazhatjuk! De valjuk be, egy idő után unalmasak. Hoztunk nektek 3 félét, amit feldobtunk kicsit friss gyümölcsökkel és magokkal. Kb. 10 perc őket egyenként elkészíteni, tehát még egy sietős reggelen is összedobható. Tuti feldobja a reggelt egy ilyen színes, ízletes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!