Fifty shades of green

Mexikói töltött padlizsán kakukkfüves kesukrémmel

Az utóbbi időben borzasztóan felborult az életünk, egy költözés előtt állunk. Hogy zökkenőmentes legyen az A-ból B-be – hozzá kell tenni 400 km – rengeteg elintéznivalónk van, utaznunk kell már most hetente lakást nézni, szerződést alárni, kulcsot átvenni, majd jöhet a költözés. De addig itt dobozolni, kifesteni, szervezkedni kell; miközben persze dolgozunk és úgy teszünk,… Tovább »

Őszi pizza

G-vel az elmúlt napokban arról is beszélgettünk miért is szeretjük az őszt. A melengető ételek, és forró italok mellett a színeket hoztuk fel. Megváltozik a természet, a barna és zöld összes árnyalata megjelenik körülöttünk és kezdetét veszi a tökszezon is, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Most egy őszi pizzát sütöttünk, rendhagyó alapanyagokkal, az ősz ízeivel-színeivel…. Tovább »

Színes krémlevesek (vegán, mindenmentes)

Meg kell súgjuk, az alábbi színes és különleges levesek elkészítésénél álmodoztunk egy thermomixerről vagy egy cook turmixgépről. Persze, ezek nélkül is el lehet készíteni az alábbi levesek bármelyikét, de egy ilyen csúcs-szuper gépben még könnyebb és gyorsabb lenne; valamint kevesebb mosogatnivaló halmozódna fel a konyhában – még jó, hogy van mosogatógépünk. Thermomixeresek, elő a gépekkel!… Tovább »

Török rizs padlizsánnal

Ha a török rizs megnevezést olvassuk egy török étterem menükártyáján, nem kell meglepődnünk, egy általunk is jól ismert köretre gondolnak, a bulgurra. A bulgur pedig nem más, mint búza. Az éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . A bulgurt előzetesen megpárolják, ezért elegendő kb. 10 percig főzni.  Így megint nem több,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!