Fifty shades of green

Mexikói édesburgonyaleves

Van egy mexikói étterem Szentendre egyik kis eldugott utcácskájában. Még jó pár évvel ezelőtt voltunk ott együtt és a család egy részével. Semmi flanc, semmi csicsa, mégis teltház volt – így érdemes előre asztalt foglalni. Imádtuk a színes enteriőrt, az esti hangulatot, mikor félhomályba burkolózott az étterem, és a világításról a színes kis fénygömbök gondoskodtak…. Tovább »

Színes krémlevesek (vegán, mindenmentes)

Meg kell súgjuk, az alábbi színes és különleges levesek elkészítésénél álmodoztunk egy thermomixerről vagy egy cook turmixgépről. Persze, ezek nélkül is el lehet készíteni az alábbi levesek bármelyikét, de egy ilyen csúcs-szuper gépben még könnyebb és gyorsabb lenne; valamint kevesebb mosogatnivaló halmozódna fel a konyhában – még jó, hogy van mosogatógépünk. Thermomixeresek, elő a gépekkel!… Tovább »

Narancsos tempeh soba-tésztával

Az ázsiai konyha szerelmesei előszeretettel készítenek és fogyasztanak szejtánt, tempehet és tofut. A tempeh eredetileg Indonéziából származik, egy hagyományos szója termék. Mint a tofu, a tempeh is szójababból készül,  nemes penésszel fermentálják, de magasabb a fehérje-, rost- és vitamin tartalma.  A fermentálás után természetes antibiotikumokat is tartalmaz, szóval a tévhitek ellenére szuper egészséges! A soba… Tovább »

Kalandozás az indiai konyha világában: alu matar taka tak (vegán)

Feladtuk a héten, hogy a munkahelyünkön együnk. Igaz, hogy a konyhán külön főznek a személyzetnek és eddig még külön főztek nekünk is – vegánoknak – a konyhán, de egyszerűen, hiányoznak az ízek. Mivel itt Ausztriában nagyon nem szokás a fűszerek használata, nekünk magyaroknak szenvedés a “natúr ízeket élvezni”. Így pár napja ismét 4 adagot főzünk… Tovább »

Padlizsán pakora színes chutneyk-kal

Pakora szinte minden zöldségből készíthető. A városi utcákon keresztül, a vasútállomásokig mindenhol látni kis pakorás kézikocsikat. Könnyedén és gyorsan elkészíthető vendégváró, de ízletes vacsora is lehet chutney-val tálalva. 2 főre: 20 dkg csicseriborsó liszt 1,5 KK kurkuma 2-2,5 dl víz 1 padlizsán olaj a sütéshez só A csicseriborsó lisztet elkeverem a sóval, hozzáöntöm a vizet,… Tovább »

Kókuszos zöldborsókrémleves

Nem rajongunk kifejezetten a krémlevesekért, de ez betalált! Senki sem gondolná, de a kókusztej és a citrom remek kombó a zöldborsóhoz – “kihozza” az ízét. Ami miatt pedig még megszerettük, 20 perc alatt elkészíthető! És mi is – még ha a sütés-főzés az egyik szenvedélyünk – szeretjük, ha az ételek gyorsan az asztalra kerülnek. Így… Tovább »

Karfiolos-csicseriborsó curry friss korianderrel

A lapos has a konyhában készül – mondogatják. Mondogatom, tudom én is, és sosincs elég korán (se későn), hogy elkezdjük étkezésünket megreformálni. Edzőterem után általában rögtön megéhezem, és ilyenkor nagyon szeretem a rizses ételeket – na és persze írtam már, hogy rizsfüggő is vagyok. Szerintem a karfiol és a koriander nemcsak ebben az egytál ételben,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!