Fifty shades of green

Vegán “mézes”kalács

Nem tudjuk, hogy készül az igazi mézeskalács, még sosem sütöttünk. Azt viszont tudjuk, hogy sokszor macera van vele, nem jó a recept, nem áll össze a tészta, vagy épp túl ragacsos lesz, vagy nem puhul meg napok múlva sem a keksz. Hát ezzel a veganizált mézeskalács-recepttel semmi probléma sincs, egyrészt roppant gyorsan elkészíthető – mint… Tovább »

Marcipános aszaltszilvás csokoládégolyók

Akár gasztróajándéknak is adhatóak ezek az istenien finom csokoládgolyók, amelyeket akár még a szenteste előtti napon is gyorsan el lehet készíteni. A kész golyókat mini muffinformába pakolhatjuk és egy szép bonbonos dobozban csomagolva átnyújthatjuk szeretteinknek, legkedvesebb barátainknak. Kb. 16 db-hoz 400 g marcipán 16 db magozott aszaltszilva 16 db egész mandula 100 g étcsokoládé Az… Tovább »

Vegán baracklekváros linzer

Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra. Kb. 16 db-hoz: 320… Tovább »

Vegán vaníliás kifli

Pár napja a konyhában is elkezdtünk készülődni a karácsonyra. A kekszekkel indítunk, mivel ezek akár hetekig is elállnak, a hét közepén jönnek a sütemények és szenteste előtt 1-2 nappal szeretnénk tortát is készíteni. Persze, hogy ez a napi teendők között, hogy fog beleférni az időbe…?! De persze megoldják ezt nálunk sokkal elfoglaltabb emberek is, ígyhát… Tovább »

Céklás brownie

Gábor édesanyjától kaptunk céklát is. Mindketten kicsit úgy éreztük, hogy ez az a gumós növény, ami kevés figyelmet kap – általában csak savanyúságnak készítik el -, holott sokkal változatosabban fel lehet használni. Készítettünk már korábban egy isteni finom céklakrémlevest, amit mentás joghurttal tálaltunk, de akár süteményhez is felhasználhatjuk. Így született meg ez a céklás brownie… Tovább »

Körtekrémleves pirított mandulával

Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10… Tovább »

Almás-fahéjas muffin (laktózmentes, vegán)

Kora délután gyorsan össedobtam egy cukkinis tésztát, és ez idő alatt kikevertem ezt a muffintésztát. Mire megettük az ebédet a muffin is megsült. Fotózás után nekiláttam megírni ezt a blogbejegyzést, és mikor felálltam, hogy kivigyem az üres kávésbögrém, már 5 muffinnak lába is kelt. Kb. 2 óra elteltével, már csak 5 db muffinunk van. Ezzel… Tovább »

Narancsos muffin (laktózmentes, vegán)

Imádom a szakácskönyveket. Így egyszerűen. Már kis koromban is örömet okozott a szakácskönyvek lapozgatása, a szép színes képek nézegetése. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd a sajátomat fogom így lapozgatni.  Az első saját szakácskönyvem, amit egy antikváriumban vásároltam Stahl Judit: Büntetlen örömök c. könyve volt. Olyan “trendi” volt a kis story-kal, szép fotókkal, receptekkel.  Mivel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!