Fifty shades of green

Fűszeres almás zabkása

Igaz az ünnepeknek vége, a télnek még nem. És lehet még “karácsonyi ízeket” csempészni a reggelibe is, így készült ez a fűszeres almás zabkása is.  2 főre A kásához: 120 g zabpehely 200 ml növényi tej 200 ml víz 2 EK chia mag 1-2 csillagánizs 1/2 TK őrölt gyömbér 2 TK őrölt fahéj 115 ml… Tovább »

Vegán “mézes”kalács

Nem tudjuk, hogy készül az igazi mézeskalács, még sosem sütöttünk. Azt viszont tudjuk, hogy sokszor macera van vele, nem jó a recept, nem áll össze a tészta, vagy épp túl ragacsos lesz, vagy nem puhul meg napok múlva sem a keksz. Hát ezzel a veganizált mézeskalács-recepttel semmi probléma sincs, egyrészt roppant gyorsan elkészíthető – mint… Tovább »

Vegán baracklekváros linzer

Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra. Kb. 16 db-hoz: 320… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!