Fifty shades of green

Színes vegán reggelik #2

Írtunk már nektek egy bejegyzést színes vegán reggelik címmel, ahol több, gyorsan elkészíthető vegán reggeli tippeket osztottunk meg veletek. Most egy kicsit bővítjük ezt a topikot és ismét hozunk nektek 3 szuperegészséges és szuper gyorsan elkészíthető vegán reggelit. “BARRY WHITE” SMOOTHIE TÁL 1 főre: 100 ml növényi tej (pl. mandula tej) 1 banán 2-3 EK… Tovább »

Gombával és spenóttal töltött tortilla (vegán)

Szeretnénk egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a plant based táplálkozásra – kevesebb cukrot és glutént enni, még egészségesebben élni. Nem vagyunk elvetemült “csak” egészségeset enni típusok, de mindketten úgy gondoljuk nem árt rá odafigyelni, mit eszünk meg és mit nem. Mivel rengeteg étel, hozzávaló (fűszerek, konzervek, mogyoróvaj) hozzáadott cukrot, színezőanyagot, tartósítószert tartalmaz, ezért erre már… Tovább »

Sült zöldségek fűszeres, tejszínes paradicsomszószban purival

Arról már írtam, hogy mennyire szeretjük az indai konyhát. Ha a miérteket kéne megfogalmazni, azt is pofon egyszerűen megtudnánk. Fűszeres. Nagyon fűszeres. Mennyei illatok és ízkavalkád. Télen felmelegítenek, nyáron hűtenek. És egyszerűen imádjuk azokat az illatokat, amely főzés közben az egész lakást eltelítik. Persze különleges fűszerek kellenek hozzá, de a nagyobb szupermarketekben, vagy belvárosi keleti… Tovább »

A sajtmentes sajtszósz

Film- és jó sorozatfüggők, nagy moziba járók vagyunk. És természetesen szeretünk nassolni is. A moziba majdnem ugyanaz a választék, mint otthon: tortilla chips salsával vagy sajtszósszal (ami ugye nálunk alapból kilőve), vagy választhatunk sós és édes (WTF?!) popcorn között. (Persze, lehet a mi hibánk, hogy eddig nem próbáltuk ki az édes popcornt, de minket valahogy… Tovább »

Lencsés rizs sült burgonyával és zöldségekkel

Elsőnek furcsának tűnhet a lencsét és rizst párosítani, de jó páros. Olyannyira, hogy így ez az egytál étel teljes értékű fehérjét, és mind a 9 eszenciális aminosavat tartalmazza, amire szervezetünknek szüksége van. A tetejére egy kis topingnak most bolti – oh, igen szoktunk ilyet is enni, mi sem vagyunk tökéletesek és készítünk el mindig mindent… Tovább »

Lencsével és tökkel töltött sült paprika sáfrányos öntettel

Őszintén szólva annyira nem rajongtam a töltött paprikáért, de ez… Tudom, már egyszer készítettünk sült paprikát gombával és quinoával töltve (amit itt is visszakereshettek), és arról is áradoztam. 🙂 De ez, még azt is übereli! Legalábbis szerintem. Bár azt hiszem, G. szerint is… És ami vitte a pálmát, a sáfrányos öntet volt. Nem hiába a… Tovább »

Sült tök 3 féle mártogatóssal

Ha társaságban vagyunk óhatatlanul is mindig feljön a vegánoknak szegezett örök kérdés: “Akkor mit is esztek egyaltalan?”  Erre szoktam mosolyogva válaszolni “Mindent, amihez kedvünk támad!” És higyjétek el, tényleg így van – bár aki olvassa a blogot látja és tudja. Eszünk hamburgert, hotdogot, chilis babot, tofu bacont, vagy hortobágyi “húsos” palacsintát. Én amit a vegán… Tovább »

Villámgyors guacamole

Szeretünk nassolni mindketten, ami valjuk be chipsszel és csokival nem az igazi. Kellenek az egészséges verziók, amik finomak, tele vannak tápanyaggal na és persze utána a lelkiismeret-furdalás is messziről elkerül. Ilyen ez a függőséget okozó guacamole is – amit tényleg nagyon nehéz abba hagyni!… Remek kis délutáni/esti snack beszélgetéshez, film nézéshez, de vendégváróként is szuperül… Tovább »

Színes vegán reggelik #1

Sokan szörnyülködnek, mikor valaki meghallja, hogy vegánok vagyunk. Sokszor azaz érzésem van, hogy egyszerűen sajnálnak minket: “szegénykéim, akkor mit is esztek?!” Most megmutatjuk, hogy egy vegán reggeli is lehet színes, szuper egészséges és változatos. Épp mihez szottyan kedvünk! Íme! Ropogós crunchy vegán joghurttal és friss gyümölcsökkel Pofon egyszerű és villámgyors; akár még a rohanós reggeleken… Tovább »

Rajma – indiai vesebab-curry

Imádjuk a különleges ízeket, imádjuk a fűszeres ételeket és imádjuk az indiai konyhát. Ha haza látogatunk is rendszeresen eszünk krisnásoknál vagy épp a Govindában. Ha pedig ezt épp nem tehetjük meg, akkor főzünk mi magunk indait. A lényeg a fűszerezésen van és fűszerezni lehet is bátran – nincs olyan, hogy valaki ne bírná a fűszeres… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!