Fifty shades of green

Sült édesburgonya csicseriborsóval és szezámszósszal

A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy… Tovább »

Mexikói édesburgonyaleves

Van egy mexikói étterem Szentendre egyik kis eldugott utcácskájában. Még jó pár évvel ezelőtt voltunk ott együtt és a család egy részével. Semmi flanc, semmi csicsa, mégis teltház volt – így érdemes előre asztalt foglalni. Imádtuk a színes enteriőrt, az esti hangulatot, mikor félhomályba burkolózott az étterem, és a világításról a színes kis fénygömbök gondoskodtak…. Tovább »

Őszi pizza

G-vel az elmúlt napokban arról is beszélgettünk miért is szeretjük az őszt. A melengető ételek, és forró italok mellett a színeket hoztuk fel. Megváltozik a természet, a barna és zöld összes árnyalata megjelenik körülöttünk és kezdetét veszi a tökszezon is, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Most egy őszi pizzát sütöttünk, rendhagyó alapanyagokkal, az ősz ízeivel-színeivel…. Tovább »

Édesburgonyás-quinoás chilli sült tortillával

A tavaszi nagytakarítás mellett egy évben kétszer biztosan “kipucoljuk” a konyhát is. Átnézzük a tartós élelmiszereket, amikből mindig sikerül rövid idő alatt rengeteget felhalmozni. Vagy mert olcsó és kihagyhatatlan vásár volt, vagy mert épp ajándékba kaptuk, vagy épp teszteljük. Így quinoából van itthon kb. 1,5 kg, amit el kell tüntetni… 4 főre: A chillihez 1… Tovább »

Mexikói zöldséges pite

Őszintén meg kell mondanom, nem rajongok az édesburgonyás ételekért. Amit még hajlandó vagyok megenni az igazán jól elkészített sült batáta. Így megint kikerekettek a szemeim, mikor G. nekilátott sütni-főzni. De persze hagynom kell érvényesülni a konyhában őt is. Így azzal nyugtattam magam, hogy lesz benne bab és szárzeller, max. csak azt eszem meg. Természetesen hálás… Tovább »

Zellersteak ropogós sült édesburgonyával és salsa verdével

A zeller valahogy mumusnak számít a zöldségek körében. Mi maximum csak leves zöldségként ismertük, sokszor így is kipiszkáltuk tesómmal a tányérból, így apu, vagy anyu tányérjában landoltak a darabkák. Az utóbbi pár hónapban kezdtünk el G-vel kísérletezni a zeller gumójával ismét és remek ételeket lehet belőle készíteni; kiváló húspótló.  Az édesburgonyát szeretem, de csak akkor,… Tovább »

Csiperke burger édesburgonyával és tzatzikivel

Imádjuk a street food-ot, különösképp a burgereket. Bár hozzáteszük, hál’ istennek a Mekiiért sosem voltunk oda, inkább a békebeli, Moszkva-téri igazi “gitáros” hamburgerek, amiket gyermekkorunkban rendszeresen ettünk… hm…hát igen, a régi szép burgeres idők!  Ma is burgerre vágytunk, de kifejezetten olyat szerettünk volna készíteni, aminek a “húsával” nem pepecselünk – mint pl. az isteni babos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!