Fifty shades of green

Sült édesburgonya csicseriborsóval és szezámszósszal

A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy… Tovább »

Vegán körözött

Túró nélkül körözött?! Lazán megoldható ez is! Ha valaki laktózérzékeny, és nincs kéznél vagy nem kapható a közelben laktózmentes túró, vagy totu (a paleosok így hívják – ha emlékezetünk nem csal), kipróbálhatjátok a körözöttnek ezt a változatát is! “Vegán módra” készíthető a körözött akár kölesből, akár tofuból, de mi most egy kesudió-csicseriborsó változatot mutatunk meg… Tovább »

Így készíts falafelt!

Vannak ételek, amelyeket meg kell tanulni elkészíteni, és minden apró kis részletre oda kell figyelni. Egyik ilyen volt nálunk is a falafel. Sokszor landolt nálunk is a kukában, mire G. rájött minden fontos részletre: alapanyagokra, hozzávalókra, sütési technikára. Nézzük is sorrendben, mire kell odafigyelni: csak száraz csicseriborsóból készíthető (konzerves csicsieriborsóból nem fog sikerülni) a csicseriborsót… Tovább »

Karfiolos-csicseriborsó curry friss korianderrel

A lapos has a konyhában készül – mondogatják. Mondogatom, tudom én is, és sosincs elég korán (se későn), hogy elkezdjük étkezésünket megreformálni. Edzőterem után általában rögtön megéhezem, és ilyenkor nagyon szeretem a rizses ételeket – na és persze írtam már, hogy rizsfüggő is vagyok. Szerintem a karfiol és a koriander nemcsak ebben az egytál ételben,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!