Fifty shades of green

Sült édesburgonya csicseriborsóval és szezámszósszal

A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy… Tovább »

Vegán almáspite

Ahogy átköltöztünk Bécsbe, szembesültünk újra a valósággal: rengeteg cuccunk van, amit az évek alatt felhalmoztunk és szükségünk sincs rá. A ruhákat átválogattuk és mindet eladományoztuk. Voltak kacatok, amiket kidobtunk. És volt rengeteg könyvünk, aminek nagy részét már olvastuk, vagy ami több példányban volt meg, vagy pl. olyanok is, amiről tudtuk, hogy mi sosem fogjuk elolvasni…. Tovább »

Krémes zöldségpástétomok

Gábornál van 1-2 fűszernövény – ilyen pl. a koriánder – és 1-2 salátaféle pl. a rukkola, amit majdhogynem ki nem állhat, túl intenzív ízük miatt. Azonban több maréknyi rukkolánk volt itthon, amit valami úton-módon fel kellett használnunk – a céklához hasonlóan. Így mindkettőből krémet készítettünk, amit kenhetünk kenyérre, vagy tekerhetünk wrapba sült zöldségekkel, de akár… Tovább »

Kivis-lime-os nyers vegán torta

Egy fél évre visszajöttünk a vendéglátásba dolgozni. A személyzetből csak mi ketten vagyunk a “mumusok”, akikre furcsán néztek az elején, hogy lehet bármiféle állati eredetű termék nélkül elélni, főleg hús nélkül – amiben, szerintük a vitamin van. Ez minket mindig megmosolyogtat, bár inkább nagyobb hallgatunk és közben főzünk. A furcsa tekintetek, lassan kíváncsiságba fordultak és… Tovább »

Klasszikusok újragondolva: sütőtökkrémleves

Itt van az ősz, itt van újra; és vele együtt megérkezett a tök szezon is. Itt Ausztriában a tök vásárlás igen egyszerű, a főutak mellé csak kipakolják a különböző tököket és éjjel-nappal vásárolhatóak becsületkasszás módszerrel. Működik.  Mi már-már rajongunk a tökökért, mindent el lehet belőle készíteni, szuper reggelire, szuper levesnek, köretnek, szuper, ha megsütjük és… Tovább »

Konyhánk kincsei

Számomra a természet minden ága lenyűgöző. A növények birodalma végtelen: számtalan illat, szín, forma. A különféle füvek, fák, vadvirágok közül sok gyógyító hatású. Most a legismertebb “gyógynövényeket” gyűjtöttem nektek egy csokorba, amelynek java része biztosan megtalálható a ti konyhátokban is. ALOE VERA A könnyen növő és igen dekoratív aleo gyors és biztos enyhülést ad kisebb… Tovább »

Cukkinis spagetti diós-olívabogyós szósszal

Általában a szabadnapokon is igen túl vállaljuk magunkat, mint az összes többi halandó. Bevásárlás – természetesen 3 helyen -, mert minden egy helyen nem kapható meg, ügyintézés, takarítás, kutyaséták és természetesen a fél órás ebédek/vacsorák, hogy éhen ne maradjunk! 2 főre: 1 nagyobb cukkini olívaolaj spagetti 10 dkg dió 10 dkg magozott, fekete olívabogyó 1… Tovább »

Klasszikusok újragondolva: citromos burgonyakrémleves avokádóval

Rendkívül túlzsúfoltak a napjaink, napi 8 óra munka, bevásárlás, napi 3 minimum egy órás séták Mangóval, takarítás, jógázás és meditáció, na és persze a blogolás, ami szintén rengeteg időt igényel. Még jó, hogy gasztroblogunk van és így a főzés is le van tudva minden nap.  De ha a blogposzt is megszületik még aznap, akkor ez… Tovább »

Narancsos spárgaleves

Itt Ausztriában megszokott, hogy kis bódékat állítanak fel az idény gyümölcsöknek és zöldségeknek. Tavasszal spárgát, majd nyáron barackot és cseresznyét, ősztől tököt és articsókát lehet vásárolni, a pénzt pedig egyszerűen bedobjuk a perselybe. Itt működik. És mint írtuk már korábban is, imádjuk a spárga szezont! Egyszerűen rákattantunk; és most már mindegy, hogy fehér vagy zöldspárgából… Tovább »

Kókuszos zöldborsókrémleves

Nem rajongunk kifejezetten a krémlevesekért, de ez betalált! Senki sem gondolná, de a kókusztej és a citrom remek kombó a zöldborsóhoz – “kihozza” az ízét. Ami miatt pedig még megszerettük, 20 perc alatt elkészíthető! És mi is – még ha a sütés-főzés az egyik szenvedélyünk – szeretjük, ha az ételek gyorsan az asztalra kerülnek. Így… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!