Fifty shades of green

Diópestóval töltött cukkini serpenyőben sült burgonyával

Ha szüleim – vagy bármely családtagjaink, barátaink – meglátogatnak, nem engedünk belőle, csak vegán ételek kerülhetnek az asztalra. Nagy dilemmában voltunk, mikor jöttünk. Anyám a könnyebbik eset, elég fogékony mindenre, szeret új ízeket kipróbálni, más konyhák ételeit is szívesen kipróbálja, így tudtam, nem lesz nehéz, hogy akár napokig is csak a mi ételeinket egye. Apám… Tovább »

Rólam, Nőknek, őszintén!

Kedves Olvasóink,Ezennel szeretnem veletek megosztani azt a hírt, hogy más területen is elkezdek tevékenykedni. Ez azonban egyedül az énmisszióm – G. ill. a férfiak ebből most kimaradnak -, hogy Nő társaimnak, a velem egy hajőban evezőknek segíthessek. Kevesen, csak a legközelebb állok tudják, hogy az elmúlt 3 év alatt 2 nőgyógyászati műteten is túlestem. 3… Tovább »

Vegán mac & cheese

Írtam már, hogy G. borzasztóan tésztás. Na és korábban szinte a sajtfüggő is volt. Így valami eszméletlenül sajtos, finom tésztát akartunk készíteni teljesen új köntösben – a tálalást illetően is. Tészte streetfoodként – miért ne? Keményebb papírból tölcséreket készítettünk és ebben tálaltunk vendégeinknek is, akik kerti partira jöttek. Kint a kertben pedig fesztelenül fogyasztható így… Tovább »

Poréhagymás spagetti citrommal és zöld borssal

Szeretem a tesztakat – most mar. G. meg tesztafüggö – de már írtam. Ez meg egyenesen fenséges volt. Jó sok citrom, roppanós poré; a zöld bors pedig megkoronázza az egészet; mennyei ízkavalkád. Gyors, fél órás ismét. 4 főre: 500 g linguine (pl. Barilla) 200 ml zöldség alaplé 200 ml szójatejszín 2 citrom 1 nagyobb poréhagyma… Tovább »

Zellersteak ropogós sült édesburgonyával és salsa verdével

A zeller valahogy mumusnak számít a zöldségek körében. Mi maximum csak leves zöldségként ismertük, sokszor így is kipiszkáltuk tesómmal a tányérból, így apu, vagy anyu tányérjában landoltak a darabkák. Az utóbbi pár hónapban kezdtünk el G-vel kísérletezni a zeller gumójával ismét és remek ételeket lehet belőle készíteni; kiváló húspótló.  Az édesburgonyát szeretem, de csak akkor,… Tovább »

Epres chia pudding

Itt a tavasz és lassan itt az eperszezon is. Kicsi korunk óta imádjuk az epret, az egyik kedvenc gyümölcsünk. Persze anno akkor igazi szezon gyümölcs volt, ma már nálunk az év szinte bármely szakában lehet kapni. Persze belemehetnénk a témába, hogy mennyire egészséges a szezonon kívül is ehető gyümölcsök, de nem teszük. Persze olykor-olykor mi… Tovább »

Tavaszi málnás tortacsoda

Az eredeti receptet – amely tejterméket is tartalmaz – egy ingyenes magazinban találtam. Viszont rögtön összefutott a nyál a számban, ahogy a képet megláttam, gyönyörű csokis-málnás, igazi tavaszi tortacsoda. Vegánosítani kell, de rögtön – már csak azért is, mert egyike kedvenc gyümölcseimnek – ha nem az!  Sokan nem is tudják, hogy mennyire egészséges és mennyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!