Fifty shades of green

Lencsés rizs sült burgonyával és zöldségekkel

Elsőnek furcsának tűnhet a lencsét és rizst párosítani, de jó páros. Olyannyira, hogy így ez az egytál étel teljes értékű fehérjét, és mind a 9 eszenciális aminosavat tartalmazza, amire szervezetünknek szüksége van. A tetejére egy kis topingnak most bolti – oh, igen szoktunk ilyet is enni, mi sem vagyunk tökéletesek és készítünk el mindig mindent… Tovább »

Sült tök kókuszos tofuval

Nagyon sokáig nem voltam tökös. Semmilyen formában sem szerettem. Aztán G. rávilágított, hogy a tök jó és finom és remekül lehet fűszerezni és akkor még finomabb. Így már a blogra is felkerült pár tökös recept: egy lencsével és tökkel töltött paprika sáfrányos öntettel vagy a sült tök 3 különböző mártogatóssal. És mivel a tök szezon… Tovább »

Lencsével és tökkel töltött sült paprika sáfrányos öntettel

Őszintén szólva annyira nem rajongtam a töltött paprikáért, de ez… Tudom, már egyszer készítettünk sült paprikát gombával és quinoával töltve (amit itt is visszakereshettek), és arról is áradoztam. 🙂 De ez, még azt is übereli! Legalábbis szerintem. Bár azt hiszem, G. szerint is… És ami vitte a pálmát, a sáfrányos öntet volt. Nem hiába a… Tovább »

Sült tök 3 féle mártogatóssal

Ha társaságban vagyunk óhatatlanul is mindig feljön a vegánoknak szegezett örök kérdés: “Akkor mit is esztek egyaltalan?”  Erre szoktam mosolyogva válaszolni “Mindent, amihez kedvünk támad!” És higyjétek el, tényleg így van – bár aki olvassa a blogot látja és tudja. Eszünk hamburgert, hotdogot, chilis babot, tofu bacont, vagy hortobágyi “húsos” palacsintát. Én amit a vegán… Tovább »

Villámgyors guacamole

Szeretünk nassolni mindketten, ami valjuk be chipsszel és csokival nem az igazi. Kellenek az egészséges verziók, amik finomak, tele vannak tápanyaggal na és persze utána a lelkiismeret-furdalás is messziről elkerül. Ilyen ez a függőséget okozó guacamole is – amit tényleg nagyon nehéz abba hagyni!… Remek kis délutáni/esti snack beszélgetéshez, film nézéshez, de vendégváróként is szuperül… Tovább »

“Darált hússal” töltött tacok

Jó, ha tudjuk, hogyan lehet hús nélkül szuper vegán “darált húst” készíteni. Így máris megoldódik a kérdés, hogyan is tudnánk rengeteg olyan ételt veganizálni, amit amúgy darált hússal készítenénk el. Pl. bármilyen rakott zöldséget, bolognai spagettit, töltött káposztát, hortobágyi palacsintát, BÁRMIT, amihez amúgy húst kellene használni. Nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, vagy varázspálca, csak… Tovább »

Színes vegán reggelik #1

Sokan szörnyülködnek, mikor valaki meghallja, hogy vegánok vagyunk. Sokszor azaz érzésem van, hogy egyszerűen sajnálnak minket: “szegénykéim, akkor mit is esztek?!” Most megmutatjuk, hogy egy vegán reggeli is lehet színes, szuper egészséges és változatos. Épp mihez szottyan kedvünk! Íme! Ropogós crunchy vegán joghurttal és friss gyümölcsökkel Pofon egyszerű és villámgyors; akár még a rohanós reggeleken… Tovább »

Rajma – indiai vesebab-curry

Imádjuk a különleges ízeket, imádjuk a fűszeres ételeket és imádjuk az indiai konyhát. Ha haza látogatunk is rendszeresen eszünk krisnásoknál vagy épp a Govindában. Ha pedig ezt épp nem tehetjük meg, akkor főzünk mi magunk indait. A lényeg a fűszerezésen van és fűszerezni lehet is bátran – nincs olyan, hogy valaki ne bírná a fűszeres… Tovább »

Mexikói zöldséges pite

Őszintén meg kell mondanom, nem rajongok az édesburgonyás ételekért. Amit még hajlandó vagyok megenni az igazán jól elkészített sült batáta. Így megint kikerekettek a szemeim, mikor G. nekilátott sütni-főzni. De persze hagynom kell érvényesülni a konyhában őt is. Így azzal nyugtattam magam, hogy lesz benne bab és szárzeller, max. csak azt eszem meg. Természetesen hálás… Tovább »

Gluténmentes csokis kávés tofutorta

  A tofuról szerintem még mindig sok mindenkinek 2 közhiedelem él a buksijában. Egészségtelen, mert szójából (a “tej” altatásából és “túróvá” nyomásával) készül.  Valamint, hogy íztelen és önmagában fogyasztva pocsék. Az 1. állítást cáfolnám. Igen magas a fehérjetartalma, ezért pl. a vegán fitnessmodellek vagy testépítők egyik fontos élelmiszer alapanyaga. Egyetlen dologra kell csak odafigyelni, hogy bio (így… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!