Kifejezetten szeretjük a meleg és fűszeres leveseket nyáron is, nagy hőségben. Lehet furcsán hangzik, de ilyenkor valahogy mégis hűt, télen pedig fűt. Elég belőle egy nagy tányérnyi, egy friss szelet kenyérrel, és késő délutánig “kihúzzuk”. Akkor pedig jöhet egy jó kis magyar – istenem, de hiányzik – főtt kukorica uzsonnára. 4 adag: 2 marék friss… Tovább »
Melengető bulgur-lencse-spenót leves
Kifejezetten szeretjük a meleg és fűszeres leveseket nyáron is, nagy hőségben. Lehet furcsán hangzik, de ilyenkor valahogy mégis hűt, télen pedig fűt. Elég belőle egy nagy tányérnyi, egy friss szelet kenyérrel, és késő délutánig “kihúzzuk”. Akkor pedig jöhet egy jó kis magyar – istenem, de hiányzik – főtt kukorica uzsonnára. 4 adag: 2 marék friss… Tovább »

Ha a török rizs megnevezést olvassuk egy török étterem menükártyáján, nem kell meglepődnünk, egy általunk is jól ismert köretre gondolnak, a bulgurra. A bulgur pedig nem más, mint búza. Az éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . A bulgurt előzetesen megpárolják, ezért elegendő kb. 10 percig főzni. Így megint nem több,…
Gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ez a libanoni bulgur saláta friss petrezselyemmel. Amíg a bulgur megfő (kb. 15 perc), lazán elkészíthetjük az öntetet és előkészíthetjük a többi hozzávalót. Egyetlen titka van ennek az ételnek, hogy igazán finom legyen: friss petrezselymet és citromot használjunk hozzá! 4 főre: 120 g bulgur 3 paradicsom 2 szál újhagyma 1…