Fifty shades of green

Klasszikusok újragondolva: citromos burgonyakrémleves avokádóval

Rendkívül túlzsúfoltak a napjaink, napi 8 óra munka, bevásárlás, napi 3 minimum egy órás séták Mangóval, takarítás, jógázás és meditáció, na és persze a blogolás, ami szintén rengeteg időt igényel. Még jó, hogy gasztroblogunk van és így a főzés is le van tudva minden nap.  De ha a blogposzt is megszületik még aznap, akkor ez… Tovább »

Nyers gazpacho pirítossal

Amióta visszajöttünk “hotelezni” mindketten úgy érezzük szerencsénk van, bármennyire is tartottunk az egésztől. Bár a nyári szezon extrém hosszú, 7 (!) hónapos, mégis úgy gondoljuk, hogy túlélhettő, heti 2 fix szabadnappal. Így nekünk a szombat-vasárnap, az új “hoteles” időszámítás szerint a kedd-szerda. Ilyenkor mindig reggel beszéljük meg, mit is főznénk, ennénk aznap. Valamiért rettenetesen megkívántuk… Tovább »

Buffalo Bill karfiol wrapja

3 db-hoz A karfiolhoz: 1/2 fej karfiol 4 EK olívaolaj 1 TK fokhagymagranulátum 1 TK őrölt chili  1 TK füstölt piros paprika 1 EK szójaszósz A wraphoz: 3 tortilla jégsaláta 1/2 avokádó 1 újhagyma petrezselyem 2-3 EK szójajoghurt A sütőt 200 fokra előmelegítem. A karfiolt rózsáira szedem és egy nagy tálba dobálom őket. Hozzáadom az… Tovább »

Sült tök 3 féle mártogatóssal

Ha társaságban vagyunk óhatatlanul is mindig feljön a vegánoknak szegezett örök kérdés: “Akkor mit is esztek egyaltalan?”  Erre szoktam mosolyogva válaszolni “Mindent, amihez kedvünk támad!” És higyjétek el, tényleg így van – bár aki olvassa a blogot látja és tudja. Eszünk hamburgert, hotdogot, chilis babot, tofu bacont, vagy hortobágyi “húsos” palacsintát. Én amit a vegán… Tovább »

Villámgyors guacamole

Szeretünk nassolni mindketten, ami valjuk be chipsszel és csokival nem az igazi. Kellenek az egészséges verziók, amik finomak, tele vannak tápanyaggal na és persze utána a lelkiismeret-furdalás is messziről elkerül. Ilyen ez a függőséget okozó guacamole is – amit tényleg nagyon nehéz abba hagyni!… Remek kis délutáni/esti snack beszélgetéshez, film nézéshez, de vendégváróként is szuperül… Tovább »

“Darált hússal” töltött tacok

Jó, ha tudjuk, hogyan lehet hús nélkül szuper vegán “darált húst” készíteni. Így máris megoldódik a kérdés, hogyan is tudnánk rengeteg olyan ételt veganizálni, amit amúgy darált hússal készítenénk el. Pl. bármilyen rakott zöldséget, bolognai spagettit, töltött káposztát, hortobágyi palacsintát, BÁRMIT, amihez amúgy húst kellene használni. Nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, vagy varázspálca, csak… Tovább »

Színes vegán reggelik #1

Sokan szörnyülködnek, mikor valaki meghallja, hogy vegánok vagyunk. Sokszor azaz érzésem van, hogy egyszerűen sajnálnak minket: “szegénykéim, akkor mit is esztek?!” Most megmutatjuk, hogy egy vegán reggeli is lehet színes, szuper egészséges és változatos. Épp mihez szottyan kedvünk! Íme! Ropogós crunchy vegán joghurttal és friss gyümölcsökkel Pofon egyszerű és villámgyors; akár még a rohanós reggeleken… Tovább »

Reggeli tofurántottás wrap

Nagyon szeretem a wrapokat, tortillakat, streetfoodokat – de szerintem ez már kiderült a korábbi bejegyzésekből is. Olykor-olykor eszek gluténes dolgokat is, de akinek esetleg allergiája van, elkészítheti kukorica wrapból/tortillaból is; szinte már minden nagyobb supermarketban, bióboltban lehet kapni. És természetesen a tojás ízét sem kell nélkülöznünk; a megfelelő fűszerek hozzáadásával ugyanazt az ízvilágot érhetjük el,… Tovább »

Csiperke burger édesburgonyával és tzatzikivel

Imádjuk a street food-ot, különösképp a burgereket. Bár hozzáteszük, hál’ istennek a Mekiiért sosem voltunk oda, inkább a békebeli, Moszkva-téri igazi “gitáros” hamburgerek, amiket gyermekkorunkban rendszeresen ettünk… hm…hát igen, a régi szép burgeres idők!  Ma is burgerre vágytunk, de kifejezetten olyat szerettünk volna készíteni, aminek a “húsával” nem pepecselünk – mint pl. az isteni babos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!