Fifty shades of green

Vegán baracklekváros linzer

Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra. Kb. 16 db-hoz: 320… Tovább »

Vegán vaníliás kifli

Pár napja a konyhában is elkezdtünk készülődni a karácsonyra. A kekszekkel indítunk, mivel ezek akár hetekig is elállnak, a hét közepén jönnek a sütemények és szenteste előtt 1-2 nappal szeretnénk tortát is készíteni. Persze, hogy ez a napi teendők között, hogy fog beleférni az időbe…?! De persze megoldják ezt nálunk sokkal elfoglaltabb emberek is, ígyhát… Tovább »

Vegán almáspite

Ahogy átköltöztünk Bécsbe, szembesültünk újra a valósággal: rengeteg cuccunk van, amit az évek alatt felhalmoztunk és szükségünk sincs rá. A ruhákat átválogattuk és mindet eladományoztuk. Voltak kacatok, amiket kidobtunk. És volt rengeteg könyvünk, aminek nagy részét már olvastuk, vagy ami több példányban volt meg, vagy pl. olyanok is, amiről tudtuk, hogy mi sosem fogjuk elolvasni…. Tovább »

Őszi pizza

G-vel az elmúlt napokban arról is beszélgettünk miért is szeretjük az őszt. A melengető ételek, és forró italok mellett a színeket hoztuk fel. Megváltozik a természet, a barna és zöld összes árnyalata megjelenik körülöttünk és kezdetét veszi a tökszezon is, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Most egy őszi pizzát sütöttünk, rendhagyó alapanyagokkal, az ősz ízeivel-színeivel…. Tovább »

Színes krémlevesek (vegán, mindenmentes)

Meg kell súgjuk, az alábbi színes és különleges levesek elkészítésénél álmodoztunk egy thermomixerről vagy egy cook turmixgépről. Persze, ezek nélkül is el lehet készíteni az alábbi levesek bármelyikét, de egy ilyen csúcs-szuper gépben még könnyebb és gyorsabb lenne; valamint kevesebb mosogatnivaló halmozódna fel a konyhában – még jó, hogy van mosogatógépünk. Thermomixeresek, elő a gépekkel!… Tovább »

Narancsos tempeh soba-tésztával

Az ázsiai konyha szerelmesei előszeretettel készítenek és fogyasztanak szejtánt, tempehet és tofut. A tempeh eredetileg Indonéziából származik, egy hagyományos szója termék. Mint a tofu, a tempeh is szójababból készül,  nemes penésszel fermentálják, de magasabb a fehérje-, rost- és vitamin tartalma.  A fermentálás után természetes antibiotikumokat is tartalmaz, szóval a tévhitek ellenére szuper egészséges! A soba… Tovább »

Gyros hús – hús nélkül?!

Igen! Az örök kérdés, mikor kiderül, hogy vegánok vagyunk – és előtte felsoroltuk mit nem eszünk: és akkor mit esztek egyáltalán?! Erre jön a válasz, hogy mindent – csak másképp készítjük el!  Most mutatunk nektek egy remek szejtán receptet, amiből szuper gyros hús készíthető – ízében és állagában is egy az egyben olyan, mint az… Tovább »

Krémes mandulatorta áfonyával

Nagyon régen sütöttünk már házilag tortát – legutóbb nyáron még ezt a citromos pitét. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy ismét tortázzunk. Persze csak valami egyszerűt és finomat. Nagyon édesre nem vágytunk, így inkább valami bogyós kellett és így szuper választás volt az áfonya. Kicsit fanyar a citromtól és áfonyától, úgyanakkor “szaftos” és krémes a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!