Fifty shades of green

Téli zöldségleves

Angliáról mindig az a közhely járja, mennyire esős. Amióta itt lakunk Bécsben, minden nap rácsodálkozunk a szélsőséges időjárásra. Kora reggel elindulni a kellemes 10 fok körüli hőmérsékletben dolgozni, majd munka után szakadó esőben, szélben és hidegben haza sétálni nem kellemes. Vagy épp fordítva, ha szerencsénk van. Tapasztalatból írjuk, hogy csapadékosabb és kiszámíthatatlanabb az időjárás, mint… Tovább »

Céklás brownie

Gábor édesanyjától kaptunk céklát is. Mindketten kicsit úgy éreztük, hogy ez az a gumós növény, ami kevés figyelmet kap – általában csak savanyúságnak készítik el -, holott sokkal változatosabban fel lehet használni. Készítettünk már korábban egy isteni finom céklakrémlevest, amit mentás joghurttal tálaltunk, de akár süteményhez is felhasználhatjuk. Így született meg ez a céklás brownie… Tovább »

Gombával töltött makk tök

A tököknek rengeteg fajtája van. A makk tökkel mi is most ismerkedünk, az egyik szupermarketben szúrt szemet ez a sötétzöld héjú, dekoratív sütőtökfajta. Kiválóan alkalmas sütni, piték töltelékének, tökös ételek alapanyagának, és remekül tárolható is. Most ismét az egyszerű-nagyszerű elvet követve, csak gyorsan megtöltöttük és megsütöttük a legalapvetőbb élelmiszereket használva. Semmi flancolás, viszont a tökéletes… Tovább »

“Gitáros” burger újratöltve

A gyros “húst” G. szereti házi szejtánból készíteni (recept itt). Persze, ha se kedvünk, se időnk nincs ezzel pepecselni, a szupermarketekben már kapható vegán gyros “húsi”. Lazán helyettesíthetjük ezzel is! 4 db-hoz: 125 g sütőtök 2 gerezd fokhagyma 125 g finom zabpehely 1/2 őrölt piros paprika 100 ml alaplé szójajoghurt 1/2 citrom leve 1 lilahagyma… Tovább »

Bableves chilivel és ananásszal

Régebben nagyon levesesek voltunk, aztán az utóbbi időben valahogy elmaradtak – nagyon ritkán eszünk. Aztán egyszer csak G. mondta, levest főz. Bablevest ananásszal és chilivel. Tessék!? Hülyén néztem rá… Aztán persze ráhagytam, hogy alkosson, mert ettünk már jó pár kombót, ahol furcsábbnál furcsább hozzávalókat párosítottunk – és mégis remekül működnek együtt, csak nem köztudottak. És… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!