Fifty shades of green

Vegán “mézes”kalács

Nem tudjuk, hogy készül az igazi mézeskalács, még sosem sütöttünk. Azt viszont tudjuk, hogy sokszor macera van vele, nem jó a recept, nem áll össze a tészta, vagy épp túl ragacsos lesz, vagy nem puhul meg napok múlva sem a keksz. Hát ezzel a veganizált mézeskalács-recepttel semmi probléma sincs, egyrészt roppant gyorsan elkészíthető – mint… Tovább »

Marcipános aszaltszilvás csokoládégolyók

Akár gasztróajándéknak is adhatóak ezek az istenien finom csokoládgolyók, amelyeket akár még a szenteste előtti napon is gyorsan el lehet készíteni. A kész golyókat mini muffinformába pakolhatjuk és egy szép bonbonos dobozban csomagolva átnyújthatjuk szeretteinknek, legkedvesebb barátainknak. Kb. 16 db-hoz 400 g marcipán 16 db magozott aszaltszilva 16 db egész mandula 100 g étcsokoládé Az… Tovább »

Sült édesburgonya csicseriborsóval és szezámszósszal

A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy… Tovább »

Klasszikusok újragondolva: matcha teás brokkolileves

Van, hogy túl megszokottak a régi dolgok, ezért felturbózzuk őket, mint ahogy már korábban tettük ezt a sütőtökkrémlevessel vagy a lencselevessel is. Most a brokkolikrémlevesre  esett a választásunk, amelyet friss spenóttal és matchaporral tettünk még különlegesebbé. A matcha tea készítése esetén a zöldtea leveleket őrölik porrá. Mivel kiváló minőségű teacserjéből készül, gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és… Tovább »

Körtekrémleves pirított mandulával

Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10… Tovább »

Gombás rizottó sült tökkel

Szép lassan sikerül teljes mértékben birtokba venni az új konyhánkat – és lakásunkat. Bár a hétköznapok még rengetek ügyintézéssel, rohangálással és a város feltérképezésével telnek, mindig van fél óránk valami tartalmasat, egészségeset és finomat összeütni csupán növényi alapanyagokból.  Ez a rizottó és mellé a sült tök pedig tökéletes őszi étel; egyaránt megállja a helyét ebédként… Tovább »

Tökös ratatouille

Tart még a tökszezon és egy gyönyörű nagy sütőtököt kaptunk vidékről: kettőnknek kb. 3x étkezésre lesz elég. Idő hiányában – tart még a beköltözés a mi “villánkba”, így szükség van a villámgyorsan elkészíthető ételekre. Délelőttönként hivatalkba járkálunk, folyik az ügyintézés, vagy épp állásinterjúkra rohangálunk. Persze Bécs tele van vegán étkezési lehetőségekkel is, de legjobban itthon… Tovább »

Mexikói töltött padlizsán kakukkfüves kesukrémmel

Az utóbbi időben borzasztóan felborult az életünk, egy költözés előtt állunk. Hogy zökkenőmentes legyen az A-ból B-be – hozzá kell tenni 400 km – rengeteg elintéznivalónk van, utaznunk kell már most hetente lakást nézni, szerződést alárni, kulcsot átvenni, majd jöhet a költözés. De addig itt dobozolni, kifesteni, szervezkedni kell; miközben persze dolgozunk és úgy teszünk,… Tovább »

Kuru fasulye, avagy a török lecsó

Nem tagadjuk, rákattantunk a török konyhára, amióta egy nemzetközi csapatban dolgozunk. A mindennapokban akarva-akaratlanul is megismeri az ember a kollégái életét, kultúráját. Így van ez nálunk is; még ha csak egy kicsiny faluban is élünk, megfordul itt az osztrák mellett rengeteg német, török, bosnyák, szerb, horvát és szlovák. Azt pedig már írtuk, hogy amióta közvetlen… Tovább »

Nyers csokitorta sós pekándiós öntettel

Ha jól emlékszünk, borzasztó rég csináltunk tortát; utoljára még januárban ezt a krémes mandulatortát sütöttük, és már akkor is megjegyeztük, hogy ritkán készítünk tortát – azelőtt egy éve, nyáron. Tehát jellemző ránk, hogy egy évben 2x, nyáron és télen sütünk tortát. Ne kérdezzétek, miért – mi magunk se tudjuk a választ! Pedig sosem pepecselősek, rendszerint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!