Fifty shades of green

Fűszeres almás zabkása

Igaz az ünnepeknek vége, a télnek még nem. És lehet még “karácsonyi ízeket” csempészni a reggelibe is, így készült ez a fűszeres almás zabkása is.  2 főre A kásához: 120 g zabpehely 200 ml növényi tej 200 ml víz 2 EK chia mag 1-2 csillagánizs 1/2 TK őrölt gyömbér 2 TK őrölt fahéj 115 ml… Tovább »

Krémes zöldségpástétomok

Gábornál van 1-2 fűszernövény – ilyen pl. a koriánder – és 1-2 salátaféle pl. a rukkola, amit majdhogynem ki nem állhat, túl intenzív ízük miatt. Azonban több maréknyi rukkolánk volt itthon, amit valami úton-módon fel kellett használnunk – a céklához hasonlóan. Így mindkettőből krémet készítettünk, amit kenhetünk kenyérre, vagy tekerhetünk wrapba sült zöldségekkel, de akár… Tovább »

Vegán körözött

Túró nélkül körözött?! Lazán megoldható ez is! Ha valaki laktózérzékeny, és nincs kéznél vagy nem kapható a közelben laktózmentes túró, vagy totu (a paleosok így hívják – ha emlékezetünk nem csal), kipróbálhatjátok a körözöttnek ezt a változatát is! “Vegán módra” készíthető a körözött akár kölesből, akár tofuból, de mi most egy kesudió-csicseriborsó változatot mutatunk meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!