Fifty shades of green

Insalata di pasta – olasz tésztasaláta

Nem titok, imádjuk Olaszországot! Nincs semmi, amit negatívumként tudnánk említeni. A táj gyönyörű és változatos, itt-ott kietlen és kihalt, de a több száz éves házak és villák bájoságot sugároznak itt is, még ha romosak is, de Olaszországnak ez áll jól! Imádjuk az olasz nagyvárosokat is, ahol a nyüzsgés évszaktól függetlenül is állandó, és az élet még éjszaka sem áll meg. És igen imádjuk az olasz konyhát és tésztaételeket is! Mi teszi ezt a tésztasalátát különlegessé? A kevés, ámde minőségi hozzávalók – ami erősen is jellemző az olasz konyhára: nincs sok minden az asztalon, de ami van az kifogástalan: egy jó bor, egy frissen sütött házi ropogós kenyér, extra szűz olívaolajban uszó olívabogyók és egy tökéletesen érlelt és fűszerezett sajt. Igazi olasz tésztát használtunk, óriási, ropogós olívabogyót és friss bazsalikomot.

2 főre:

200 g Fusilli 

150 g koktélparadicsom

100 g fekete olívabogyó (Leccino)

1 marék friss bazsalikom

3-4 EK extra szűz olívaolaj

1-2 EK balzsamecet

só, bors

A paradicsomokat megmosom, félbe vágom; az olívabogyót lecsepegtetem, félbe vágom; a bazsalikomot megmosom, megszárítom és darabolom. Egy nagy tálban a paradicsomot, és olívabogyót az olívaolajjal és ecettel (3:1 arányban) elkeverem. Sózom és borssal ízesítem; a fokhagymát hozzányomom. Jól összekeverem és 30 percig marinálom.

A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha kész, leszűröm és a egyszerűen a paradicsomos-olívás marinádhoz adom (semmi esetre sem hűtöm le a tésztát, így melegen jobban felveszi a marinádot).

Langyosan vagy teljesen kihűlve, friss bazsalikommal tálalom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen kipróbálnál más, gyorsan elkészíthető tésztás recepteket –> kattints ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!