Fifty shades of green

Almásrétes

Egy nagyon kedves, régi ismerősöm nálunk lakott az elmúlt időszakban – többek között ezért is tüntünk el… Zsófi kijött hozzánk, hogy munkát keressen, és addig nálunk lakott. Természetesen G. most is mint mindig, szereti lenyűgözni és kényeztetni a vendégeket – a hasukon keresztül, így osztrák napot tartottunk. Elkészítette ezt a roppant gyors és finom frittata levest, a nagyon laktató vegán “húsos gombócot” káposztával, és desszertként pedig ezt az almásrétest sütötte meg. 

6 főre:

1 csomag vegán rétes tészta (pl. Tante Fanny)

1,5 kg savanyú alma

1 citrom

5 EK nádcukor

100 g mazsola

1 EK fahéj

porcukor

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

Az almát meghámozom, negyedelem, kimagozom és kis kockákra vágom. Egy tálban elkeverem a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a cukrral, fahéjjal és mazsolával. 

A rétes tésztát kiterítem, és a közepén szép egyenletesen eloszlatom az almás tölteléket. A két végét behajtom, a tésztát feltekerem. Vízzel megkenem – ettől is szép aranybarna színe lesz – és kb. 20 perc alatt készre sütöm. 

Ha megsült, porcukorral díszítem.

TIPP:  A töltelékhez adhatunk ízlés szerint rumot is. Tálalhatjuk vanília fagylalttal és friss mentával is.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!