Fifty shades of green

Vegán epres muffin

Még javában tart az eperszezon és mi ilyenkor szeretjük a legjobban. Végre finom osztrák eperhez jutunk, ami igazán édes, és nincs olyan mű íze, mint az import epreknek. Minden helyben a legfinomabb. 

És nagyon vágytunk valami édességre, viszont nem akartunk sok időt a konyhában tölteni; gondoltuk legyen hát muffin, igazán hamar kész van, nem igényel sok pepecselést.

12 darabhoz:

150 g eper

250 g tönköly liszt

190 g nádcukor

1 cs. sütőpor

250 ml víz

130 ml olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítem. 

Az epret megmosom, lecsepegtetem és negyedelem. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor) összekeverem. Egy másik tálba jöhetnek a folyékony hozzávalók (a víz és olaj), amit kézi habverővel elkeverek. A száraz hozzávalókhoz hozzáöntöm a folyékonyakat és egy keverőkanál segítségével szép homogénre kikeverem a tésztát; majd a legvégén hozzáadom az eperdarabkákat.

A tésztát muffinformában töltöm és 20 perc alatt megsütöm. 

TIPP: Az eprekhez hozzákeverhetünk más bogyós gyümölcsöt is, vagy helyettük természetesen használhatunk csak bogyósakat is. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!