Fifty shades of green

Fűszeres almás zabkása

Igaz az ünnepeknek vége, a télnek még nem. És lehet még “karácsonyi ízeket” csempészni a reggelibe is, így készült ez a fűszeres almás zabkása is. 

2 főre

A kásához:

120 g zabpehely

200 ml növényi tej

200 ml víz

2 EK chia mag

1-2 csillagánizs

1/2 TK őrölt gyömbér

2 TK őrölt fahéj

115 ml almaszósz

Díszítésnek (opcionális):

1 alma

1 TK fahéj

víz

granola

agavé

A zabkásához az összes hozzávalót egy lábosban elkeverem, felöntöm a növényi tejjel és vízzel, felforralom és kisebb lángon kb. 10 perc alatt megfőzöm.

Amíg fő, az almát megmosom, kockára vágom és egy serpenyőben a fahéjjal és kevés vízzel puhára párolom.

Ha megfőtt a kása, tányérokba szedem, megszórom a granolával, a párolt-sült fahéjas almával és meglocsolom az agavéval.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!