Igaz az ünnepeknek vége, a télnek még nem. És lehet még “karácsonyi ízeket” csempészni a reggelibe is, így készült ez a fűszeres almás zabkása is.
2 főre
A kásához:
120 g zabpehely
200 ml növényi tej
200 ml víz
2 EK chia mag
1-2 csillagánizs
1/2 TK őrölt gyömbér
2 TK őrölt fahéj
115 ml almaszósz
Díszítésnek (opcionális):
1 alma
1 TK fahéj
víz
granola
agavé
A zabkásához az összes hozzávalót egy lábosban elkeverem, felöntöm a növényi tejjel és vízzel, felforralom és kisebb lángon kb. 10 perc alatt megfőzöm.
Amíg fő, az almát megmosom, kockára vágom és egy serpenyőben a fahéjjal és kevés vízzel puhára párolom.
Ha megfőtt a kása, tányérokba szedem, megszórom a granolával, a párolt-sült fahéjas almával és meglocsolom az agavéval.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: