Nem tudjuk, hogy készül az igazi mézeskalács, még sosem sütöttünk. Azt viszont tudjuk, hogy sokszor macera van vele, nem jó a recept, nem áll össze a tészta, vagy épp túl ragacsos lesz, vagy nem puhul meg napok múlva sem a keksz. Hát ezzel a veganizált mézeskalács-recepttel semmi probléma sincs, egyrészt roppant gyorsan elkészíthető – mint eddig mindegyik karácsonyi édesség receptünk -, másrészt pedig mikor a kis kekszek megsültek és kihűltek már meg is puhulnak.
Holnap még egy rövidített munkanap vár ránk, de amint végeztünk indulunk haza szeretteinkhez, szülőkhöz, nagyszülőkhöz és testvérekkel, hogy az ünnepeket már közösen töltsük el. Természetesen a kosár már összekészítve, minden vegán földi jóval.
1 adaghoz
150 g tönkölyliszt
100 g nádcukor
1/2 csomag sütőpor
1 EK fahéj
1 EK mézeskalács fűszerkeverék
1-2 EK víz
50 g agavé
80 g hideg margarin
A lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket elkeverem, és hozzáadom a vizet és agavét. A margarint késsel belevágom, majd kézzel az egészet jó alaposan összegyűrom.
A tésztát folpackba csomagolom és 15 percre a hűtőbe teszem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy kilisztezett deszkán a tésztát kinyújtom, majd kedvem szerint kiszaggatom és a mintákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom. 10 perc alatt megsütöm őket, majd sütőrácson hagyom kihűlni.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: