Fifty shades of green

Vegán baracklekváros linzer

Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra.

Kb. 16 db-hoz:

320 g tönkölyliszt

240 g nádcukor

2 csomag vaníliáscukor

100 g mandulaliszt

80 g margarin

1 MK fahéj

1/2 citrom reszelt héja

100 ml víz

sárgabaracklekvár

porcukor

Roppant egyszerű dolgom van: egy nagy keverő tálban a tésztához való összes hozzávalót – a lekvár és a porcukor kivételével – homogénre keverem. Folpackba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát egy kilisztezett deszkán kinyújtom és a linzer-kiszúróval kiszaggatom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem őket és 10 perc alatt készre sütöm.

Ha kihűlt, megkenem a sárgabaracklekvárral, és a tetejét porcukorral megszórom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen sütnél más édességet karácsonyra, válaszd a vaníliás kiflit!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!