Imádjuk a házi lekvárokat. Mindkét anyukánk szívesen tesz el lekvárokat évről-évre. Most Gabitól (Viki anyukájától) kapott sárgabarack lekvárnak igyekszünk véget vetni. Ismét egy klasszikust vettünk elő és veganizáltunk, mivel a linzer tészta egy tipikusan “karácsonyi tésztának” mondható, és ha a 30 perces pihentetést leszámítjuk akár még dupla adagot is készíthetünk karácsonyra.
Kb. 16 db-hoz:
320 g tönkölyliszt
240 g nádcukor
2 csomag vaníliáscukor
100 g mandulaliszt
80 g margarin
1 MK fahéj
1/2 citrom reszelt héja
100 ml víz
sárgabaracklekvár
porcukor
Roppant egyszerű dolgom van: egy nagy keverő tálban a tésztához való összes hozzávalót – a lekvár és a porcukor kivételével – homogénre keverem. Folpackba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát egy kilisztezett deszkán kinyújtom és a linzer-kiszúróval kiszaggatom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem őket és 10 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, megkenem a sárgabaracklekvárral, és a tetejét porcukorral megszórom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen sütnél más édességet karácsonyra, válaszd a vaníliás kiflit!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: