Pár napja a konyhában is elkezdtünk készülődni a karácsonyra. A kekszekkel indítunk, mivel ezek akár hetekig is elállnak, a hét közepén jönnek a sütemények és szenteste előtt 1-2 nappal szeretnénk tortát is készíteni. Persze, hogy ez a napi teendők között, hogy fog beleférni az időbe…?! De persze megoldják ezt nálunk sokkal elfoglaltabb emberek is, ígyhát állni kell a sarat. Persze ezekben a kekszekben az a szuper, hogy a tésztát 10 perc alatt be lehet keverni, és kb. ugyanennyi idő alatt meg is sülnek majd szépen a sütőben.
1 tepsihez:
250 g tönkölyliszt
100 g mandulaliszt
50 g nádcukor
2 csomag vaníliáscukor
200 g margarin
100 g porcukor
A liszteket a nádcukorral és 1/2 csomag vaníliás cukorral elkeverem. Hozzámorzsolom a margarint és a tésztát addig gyúrom míg összeáll. (Ha túl száraz lenne egy kevés vizet öntök hozzá.) Folpackba csomagolom és fél órára a hűtőbe teszem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tepsit margarinnal kikenek és kilisztezem, majd a tésztából kis kifliket formázok és a tepsire fektetem. A sütőbe tolom és kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Ha kész kb. 1,5 csomag vaníliáscukrot a porcukorral elkeverem és a már kihült kifliket megszórom vele.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen sütnél más édességet karácsonyra, válaszd ezt az almás-fahéjas muffint!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek