Fifty shades of green

Vegán vaníliás kifli

Pár napja a konyhában is elkezdtünk készülődni a karácsonyra. A kekszekkel indítunk, mivel ezek akár hetekig is elállnak, a hét közepén jönnek a sütemények és szenteste előtt 1-2 nappal szeretnénk tortát is készíteni. Persze, hogy ez a napi teendők között, hogy fog beleférni az időbe…?! De persze megoldják ezt nálunk sokkal elfoglaltabb emberek is, ígyhát állni kell a sarat. Persze ezekben a kekszekben az a szuper, hogy a tésztát 10 perc alatt be lehet keverni, és kb. ugyanennyi idő alatt meg is sülnek majd szépen a sütőben.

1 tepsihez:

250 g tönkölyliszt

100 g mandulaliszt

50 g nádcukor

2 csomag vaníliáscukor

200 g margarin

100 g porcukor

 

A liszteket a nádcukorral és 1/2 csomag vaníliás cukorral elkeverem. Hozzámorzsolom a margarint és a tésztát addig gyúrom míg összeáll. (Ha túl száraz lenne egy kevés vizet öntök hozzá.) Folpackba csomagolom és fél órára a hűtőbe teszem.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tepsit margarinnal kikenek és kilisztezem, majd a tésztából kis kifliket formázok és a tepsire fektetem. A sütőbe tolom és kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.

Ha kész kb. 1,5 csomag vaníliáscukrot a porcukorral elkeverem és a már kihült kifliket megszórom vele.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen sütnél más édességet karácsonyra, válaszd ezt az almás-fahéjas muffint!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!