Fifty shades of green

Sült édesburgonya csicseriborsóval és szezámszósszal

A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy az illata belengi az egész lakást. A régi masináért cserébe pedig édesburgonyát is kaptunk.

2 főre:

200 g csicseriborsó (konzerv)

600 g édesburgonya

3 EK olívaolaj

1/2 TK őrölt rozmaring

1/2 TK kakukkfű

1/2 TK őrölt koriánder

1/2 TK pirospaprika

Az öntethez:

1 gerezd fokhagyma

3 EK tahini

1 citrom leve

2-3 TK friss petrezselyem

A tálaláshoz:

100 g koktélparadicsom

friss petrezselyem

A csicseriborsót levét leszűröm, és a borsót folyó víz alatt egy szűrőben lemosom. 

A sütőt 200 fokra előmelegítem és egy tepsit sütőpapírral kibélelek.

Az édesburgonyát megmosom és hosszában kb. 2 cm vastag szeleteket vágok belőle. Megkenem őket olívaolajjal és a tepsire fektetem őket.

A csicseriborsót egy tálban a fűszerekkel és a maradék olívaolajjal együtt összekeverem, sózom és az édesburgonya mellé a sütőpapírra halmozom és kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Közben elkészítem az öntetet. A fokhagymát, tahinit, a citrom levét és a petrezselymet egy tálban kikeverem és annyi vizet adok hozzá, hogy krémes és homogén legyen az állaga. Sózom.

Ha megsült az édesburgonyám és a csicseriborsó, egy nagy tányérra szedem őket, kanalazok rá egy adag öntetet, megszórom a friss petrezselyemmel és a paradicsomokkal tálalom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen kipróbálnál más csicseriborsós ételeket, katt ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!