A könyveink után egy pár éves kapszulás kávéfőzőnktől búcsúztunk el. Környezetvédelmi megfontolás volt; bármennyire is jó és kényelmes gép volt, minden egyes kávéfőzés után – ami, max. 1 csészényi kávét tett ki – szemetet termeltünk. Így lecseréltük egy kotyogós kávéfőzőre. Imádjuk, mivel a kávé íze is teljesen más, frissen őrölt kávészemekből készítjük és szuper, ahogy az illata belengi az egész lakást. A régi masináért cserébe pedig édesburgonyát is kaptunk.
2 főre:
200 g csicseriborsó (konzerv)
600 g édesburgonya
3 EK olívaolaj
1/2 TK őrölt rozmaring
1/2 TK kakukkfű
1/2 TK őrölt koriánder
1/2 TK pirospaprika
só
Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
3 EK tahini
1 citrom leve
2-3 TK friss petrezselyem
só
A tálaláshoz:
100 g koktélparadicsom
friss petrezselyem
A csicseriborsót levét leszűröm, és a borsót folyó víz alatt egy szűrőben lemosom.
A sütőt 200 fokra előmelegítem és egy tepsit sütőpapírral kibélelek.
Az édesburgonyát megmosom és hosszában kb. 2 cm vastag szeleteket vágok belőle. Megkenem őket olívaolajjal és a tepsire fektetem őket.
A csicseriborsót egy tálban a fűszerekkel és a maradék olívaolajjal együtt összekeverem, sózom és az édesburgonya mellé a sütőpapírra halmozom és kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészítem az öntetet. A fokhagymát, tahinit, a citrom levét és a petrezselymet egy tálban kikeverem és annyi vizet adok hozzá, hogy krémes és homogén legyen az állaga. Sózom.
Ha megsült az édesburgonyám és a csicseriborsó, egy nagy tányérra szedem őket, kanalazok rá egy adag öntetet, megszórom a friss petrezselyemmel és a paradicsomokkal tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más csicseriborsós ételeket, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: