Fifty shades of green

Klasszikusok újragondolva: matcha teás brokkolileves

Van, hogy túl megszokottak a régi dolgok, ezért felturbózzuk őket, mint ahogy már korábban tettük ezt a sütőtökkrémlevessel vagy a lencselevessel is. Most a brokkolikrémlevesre  esett a választásunk, amelyet friss spenóttal és matchaporral tettünk még különlegesebbé.

A matcha tea készítése esetén a zöldtea leveleket őrölik porrá. Mivel kiváló minőségű teacserjéből készül, gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és ásványi anyagok mellett, ún. polifenolokat tartalmaz, amelyeket összefüggésbe hoztak a szívbetegség és a rák elleni védelemmel. Emellett szabályozza vércukorszintet és csökkenti a vérnyomást is.

2 főre:

1/2 vöröshagyma

250 g brokkoli

100 g friss spenót

350 ml zabtej

1 MK matcha por

1 MK őrölt szerecsendió

só, bors

A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom. A brokkolit megmosom, lecsepegtetem, rózsáira szedem, a szárát meghámozom és felkockázom. A spenótot megmosom, lecsepegtetem. 2-3 levelet a tálaláshoz felaprítok.

Egy lábosban kevés vizen a vöröshagymát megdinsztelem. Hozzáadom a zabtejet és a brokkolit és 5-7 percig fedő alatt főzöm. Hozzáadom a spenótot is és botmixerrel összeturmixolom. A matchaporral, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezem. 

Tálkákba szedem és az aprított spenóttal vagy darabolt mandulával tálalom.

TIPP: A matcha kb. 3x annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé; így késő délutáni/esti fogyasztása már nem ajánlott. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kedvet kaptál levesekhez, és kipróbálnál további klasszikust, katt ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!