Van, hogy túl megszokottak a régi dolgok, ezért felturbózzuk őket, mint ahogy már korábban tettük ezt a sütőtökkrémlevessel vagy a lencselevessel is. Most a brokkolikrémlevesre esett a választásunk, amelyet friss spenóttal és matchaporral tettünk még különlegesebbé.
A matcha tea készítése esetén a zöldtea leveleket őrölik porrá. Mivel kiváló minőségű teacserjéből készül, gazdag tápanyagforrás. A vitaminok és ásványi anyagok mellett, ún. polifenolokat tartalmaz, amelyeket összefüggésbe hoztak a szívbetegség és a rák elleni védelemmel. Emellett szabályozza vércukorszintet és csökkenti a vérnyomást is.
2 főre:
1/2 vöröshagyma
250 g brokkoli
100 g friss spenót
350 ml zabtej
1 MK matcha por
1 MK őrölt szerecsendió
só, bors
A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom. A brokkolit megmosom, lecsepegtetem, rózsáira szedem, a szárát meghámozom és felkockázom. A spenótot megmosom, lecsepegtetem. 2-3 levelet a tálaláshoz felaprítok.
Egy lábosban kevés vizen a vöröshagymát megdinsztelem. Hozzáadom a zabtejet és a brokkolit és 5-7 percig fedő alatt főzöm. Hozzáadom a spenótot is és botmixerrel összeturmixolom. A matchaporral, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezem.
Tálkákba szedem és az aprított spenóttal vagy darabolt mandulával tálalom.
TIPP: A matcha kb. 3x annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé; így késő délutáni/esti fogyasztása már nem ajánlott.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kedvet kaptál levesekhez, és kipróbálnál további klasszikust, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: