Ahogy átköltöztünk Bécsbe, szembesültünk újra a valósággal: rengeteg cuccunk van, amit az évek alatt felhalmoztunk és szükségünk sincs rá. A ruhákat átválogattuk és mindet eladományoztuk. Voltak kacatok, amiket kidobtunk. És volt rengeteg könyvünk, aminek nagy részét már olvastuk, vagy ami több példányban volt meg, vagy pl. olyanok is, amiről tudtuk, hogy mi sosem fogjuk elolvasni. Kidobni természetesen nem akartuk, pénzt sem akartunk érte kérni, így cserekereskedelembe fogtunk és egyszerűen kiírtuk egy Fb csoportban, hogy vegán élelmiszerért cserébe elajándékozzuk őket. Így már rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, növényi tejet, sajtot, hummuszt és száraz árut is kaptunk cserébe. A közel 1 kg almából, amit egy fiatal anyukától kaptunk, pedig vegán almáspite készült.
26 cm-es formához
A tésztához:
1,5 dl napraforgóolaj
1 dl narancslé
150 g nádcukor
1 narancs reszelt héja
500 g tönkölyliszt
1 TK sütőpor
A töltelékhez:
5 db alma
1/2 citrom leve
100 g nádcukor
1 TK őrölt fahéj
1 TK vaníliapaszta
100 g dió
A sütőt 170 fokra (légkeverés) előmelegítem.
Az olajat és a narancslevet egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverem, hozzáadom a nádcukrot, a narancs reszelt héját, a sütőport és a lisztet és a tésztát homogénre kikeverem.
Az almákat meghámozom és lereszelem, meglocsolom a citromlével, hozzáadom a nádcukrot és a diót, fahéjjal és vanília pasztával ízesítem és egy fakanállal elkeverem.
Egy piteformát kivajazok, kilisztezem és kb. a tészta 2/3-át belenyomkodom, ráhalmozom az almát, a maradék tésztát pedig a tetejére morzsolom.
A formát sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha kész, sütőrácson hagyom kihűlni, majd porcukorral megszórva tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más őszi édességreceptet, válaszd ezt a sütőtökös brownie-t!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: