Van egy mexikói étterem Szentendre egyik kis eldugott utcácskájában. Még jó pár évvel ezelőtt voltunk ott együtt és a család egy részével. Semmi flanc, semmi csicsa, mégis teltház volt – így érdemes előre asztalt foglalni. Imádtuk a színes enteriőrt, az esti hangulatot, mikor félhomályba burkolózott az étterem, és a világításról a színes kis fénygömbök gondoskodtak. Az ételek rendkívül színesek, a mindenevők, vegetáriánusok, és vegánok is kielégíthetik hedonista igényüket.
Ezt a világot sikerült ízekben visszahozni, mikor elkészítettük ezt a csupa növényi alapanyagokból álló édesburgonyalevest.
4 főre:
1 vöröshagyma
1 nagyobb édesburgonya (kb. 400 g)
500 ml alaplé
1/2 piros kaliforniai paprika
1 konzerv kukorica
1 konzerv vesebab
1/2 TK őrölt chili
só, bors
friss koriander
A vöröshagymát és édesburgonyát meghámozom és kockára vágom.
Egy lábosban a vöröshagymát kevés vizen megdinsztelem, majd hozzáadom az édesburgonyát és pár percig együtt pirítom. Felöntöm az alapléval és 10-15 percig főzöm, míg az édesburgonya megpuhul. Közben megmosom a kaliforniai paprikát és apró kockára vágom.
Az édesburgonyát leszűröm, de a főzőlevet felfogom. A burgonyát egy kevés főzőlével a turmixban pürésítem, szép lassan hozzáadva annyi főzőlevet, hogy elérje a megfelelő sűrűséget – ki hogy szereti. Ha kész, mehet vissza a lábasba.
Hozzáadom a kukoricát, babot, a paprikát; chilivel és sóval ízesítem.
Tálkákba szedem és friss korianderrel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kipróbálnál további finomságokat a mexikói konyhából, klikk ide.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: