Fifty shades of green

Krémes zöldségpástétomok

Gábornál van 1-2 fűszernövény – ilyen pl. a koriánder – és 1-2 salátaféle pl. a rukkola, amit majdhogynem ki nem állhat, túl intenzív ízük miatt. Azonban több maréknyi rukkolánk volt itthon, amit valami úton-módon fel kellett használnunk – a céklához hasonlóan. Így mindkettőből krémet készítettünk, amit kenhetünk kenyérre, vagy tekerhetünk wrapba sült zöldségekkel, de akár pitába is tölhetjük.

RUKKOLAKRÉM

6 főre:

50 g natúr tofu

100 g rukkola

2-3 EK olívaolaj

100 g növényi joghurt

1-2 EK sörélesztőpehely

2 EK vegán majonéz

só, bors

Előveszem az aprítót és rögtön munkába is állítom: a tofut kézzel belemorzsolom és az összes többi hozzávalót beledobálom, majd krémesre aprítom. Ízlésemnek megfelelően adom hozzá a sörélesztőpelyhet, sót és borst.

CÉKLAPÁSTÉTOM

6 főre:

200 g főtt, kockázott cékla

1 gerezd fokhagyma

1/2 csokor friss petrezselyem

1 EK tahini

2 EK olívaolaj

1 EK almaecet

1/2 citrom leve

só, bors

Ez esetben is villámgyorsan elkészíthető a zöldségkrém: csupán minden hozzávalót az aprítóba dobálok és összedarálom. A pástétom krémességét a tahini és az olívaolaj adják, ízesíteni pedig az almaecettel, citrom levével, sóval és borssal fogom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen kipróbálnál más kenyérre kenhető kencét, meleg szívvel ajánljuk a vegán körözöttet – nem fogsz csalódni benne!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!