Gábornál van 1-2 fűszernövény – ilyen pl. a koriánder – és 1-2 salátaféle pl. a rukkola, amit majdhogynem ki nem állhat, túl intenzív ízük miatt. Azonban több maréknyi rukkolánk volt itthon, amit valami úton-módon fel kellett használnunk – a céklához hasonlóan. Így mindkettőből krémet készítettünk, amit kenhetünk kenyérre, vagy tekerhetünk wrapba sült zöldségekkel, de akár pitába is tölhetjük.
RUKKOLAKRÉM
6 főre:
50 g natúr tofu
100 g rukkola
2-3 EK olívaolaj
100 g növényi joghurt
1-2 EK sörélesztőpehely
2 EK vegán majonéz
só, bors
Előveszem az aprítót és rögtön munkába is állítom: a tofut kézzel belemorzsolom és az összes többi hozzávalót beledobálom, majd krémesre aprítom. Ízlésemnek megfelelően adom hozzá a sörélesztőpelyhet, sót és borst.
CÉKLAPÁSTÉTOM
6 főre:
200 g főtt, kockázott cékla
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
1 EK tahini
2 EK olívaolaj
1 EK almaecet
1/2 citrom leve
só, bors
Ez esetben is villámgyorsan elkészíthető a zöldségkrém: csupán minden hozzávalót az aprítóba dobálok és összedarálom. A pástétom krémességét a tahini és az olívaolaj adják, ízesíteni pedig az almaecettel, citrom levével, sóval és borssal fogom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más kenyérre kenhető kencét, meleg szívvel ajánljuk a vegán körözöttet – nem fogsz csalódni benne!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: