Gábor édesanyjától kaptunk céklát is. Mindketten kicsit úgy éreztük, hogy ez az a gumós növény, ami kevés figyelmet kap – általában csak savanyúságnak készítik el -, holott sokkal változatosabban fel lehet használni. Készítettünk már korábban egy isteni finom céklakrémlevest, amit mentás joghurttal tálaltunk, de akár süteményhez is felhasználhatjuk. Így született meg ez a céklás brownie is, ami nálunk a karácsonyi asztalon biztosan díszelegni fog – míg el nem fogy.
16 szelethez:
125 g tönkölyliszt
65 g cukrozatlan kakaópor
1 TK őrölt szerecsendió
1 TK sütőpor
150 g cékla püré
200 g porcukor
50 ml agavé
1 TK vanília paszta
só
Első lépésben elkészítem gyorsan a cékla pürét. Pofon egyszerű dolgom van, a céklát meghámozom, felkockázom és felteszem főni annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ha megpuhult, a főző vízzel együtt turmixgépbe töltöm és pürésítem.
A tűzhelyet előmelegítem 160 fokra (légkeverés). Egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tészta elkészítése is igen egyszerű: először elkeverem a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, majd hozzáadom az agavét és a céklapürét és szép homogénre kikeverem az egészet. A tésztát a formába öntöm, a sütőbe tolom és 25 percig sütöm. Az idő lejártakor “tűpróbával” ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Ha kész, rácson hagyom kihülni, majd szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: