Fifty shades of green

Céklás brownie

Gábor édesanyjától kaptunk céklát is. Mindketten kicsit úgy éreztük, hogy ez az a gumós növény, ami kevés figyelmet kap – általában csak savanyúságnak készítik el -, holott sokkal változatosabban fel lehet használni. Készítettünk már korábban egy isteni finom céklakrémlevest, amit mentás joghurttal tálaltunk, de akár süteményhez is felhasználhatjuk. Így született meg ez a céklás brownie is, ami nálunk a karácsonyi asztalon biztosan díszelegni fog – míg el nem fogy.

16 szelethez:

125 g tönkölyliszt

65 g cukrozatlan kakaópor

1 TK őrölt szerecsendió

1 TK sütőpor

150 g cékla püré

200 g porcukor

50 ml agavé

1 TK vanília paszta

Első lépésben elkészítem gyorsan a cékla pürét. Pofon egyszerű dolgom van, a céklát meghámozom, felkockázom és felteszem főni annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ha megpuhult, a főző vízzel együtt turmixgépbe töltöm és pürésítem.

A tűzhelyet előmelegítem 160 fokra (légkeverés). Egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral.

A tészta elkészítése is igen egyszerű: először elkeverem a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, majd hozzáadom az agavét és a céklapürét és szép homogénre kikeverem az egészet. A tésztát a formába öntöm, a sütőbe tolom és 25 percig sütöm. Az idő lejártakor “tűpróbával” ellenőrzöm, hogy megsült-e.

Ha kész, rácson hagyom kihülni, majd szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!