Tart még a tökszezon és egy gyönyörű nagy sütőtököt kaptunk vidékről: kettőnknek kb. 3x étkezésre lesz elég. Idő hiányában – tart még a beköltözés a mi “villánkba”, így szükség van a villámgyorsan elkészíthető ételekre. Délelőttönként hivatalkba járkálunk, folyik az ügyintézés, vagy épp állásinterjúkra rohangálunk. Persze Bécs tele van vegán étkezési lehetőségekkel is, de legjobban itthon szeretünk enni. Így két hivatal között haza siettünk és összedobtuk gyorsan ezt a tökös ratatouille-t.
4 főre:
700 g tök (sütőtök vagy hokkaido)
250 g paradicsom
200 g gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 ml alaplé
75 ml vegán fehérbor
1 padlizsán
2 EK olívaolaj
2 EK tökmag
friss szerecsendió
só, bors
friss rozmaring
Első lépésben előkészítem a zöldségeket. A tököt és padlizsánt meghámozom, kimagozom és felkockázom. A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom, és mindkettőt apróra vágom. A gombát megmosom és negyedelem. A paradicsomot megmosom és felkockázom.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítek és a hagymát, tököt, padlizsánt és gombát 3-4 percig pirítom. Felöntöm a fehérborral és az alaplével. Majd fedő alatt 15 perc alatt puhára főzöm. Hozzáadom a tökmagot, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítem.
Tálaláskor friss rozmaringgal szórom meg és baguette-tel kínálom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más tökös recepteket is, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: