Az utóbbi időben borzasztóan felborult az életünk, egy költözés előtt állunk. Hogy zökkenőmentes legyen az A-ból B-be – hozzá kell tenni 400 km – rengeteg elintéznivalónk van, utaznunk kell már most hetente lakást nézni, szerződést alárni, kulcsot átvenni, majd jöhet a költözés. De addig itt dobozolni, kifesteni, szervezkedni kell; miközben persze dolgozunk és úgy teszünk, mintha mi sem történne, éljük a hétköznapokat. Ez persze valaminek a rovására megy mindig, és az sajnos a blogolás: kicsit megritkultak a bejegyzések.
Ilyenkor ismét hálát adunk az égnek, hogy vegánok lettük és egy-egy finom fogás fél óra alatt is elkészíthető. Gyerekkorunkban a padlizsán a “mellékvágányon” lévő zöldségek közé tartozott mindkettőnk életében, anyáink általában padlizsánkrémet készítettek belőle, pont. Mi igyekszünk minél több oldalát megmutatni nektek, amíg tart a szezonja.
2 főre:
2 padlizsán
5 EK olívaolaj
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 chili
4 db szárított paradicsom
1 TK köménymag
1 TK oregánó
200 g vesebab
50 g sűrített paradicsom
1 TK agavé
60 g kesúkrém
1/4 csokor kakukkfű
só, bors
A sütőt 250 fokra előmelegítem.
A padlizsánokat megmosom, felezem, a végét levágom, a “húsát” egy kanál segítségével kikanalazom és apróra vágom. A félbevágott padlizsánokat megkenem olívaolajjal, sózom és egy sütőpapírral bélelt tepsin a sütőbe tolom és kb. 15 percig sütöm.
Közben a hagymát, fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. Egy serpenyőben olajat hevítek és a hagymákat megfuttatom rajta, hozzáadom a karikára vágott chilit és a köménymagot. Ha a hagyma üveges, jöhet hozzá az oregánó, padlizsán és a kockára vágott szárított paradicsom; kb. 5 percig sütöm. Majd hozzá adom a babot és a sürített paradicsomot, és az agavéval, sóval és borssal ízesítem.
A krémhez a kesukrémet kikeverem kb. fél deci vízzel és hozzáadom az apróra vágott kakukkfűvet is.
A padlizsánokat kiveszem a sütőből, megtöltöm a babos-padlizsános raguval, ráöntöm a kesukrémet és a sütőbe visszatolva kb. 5 percig sütöm.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más padlizsános recepteket is, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: