Fifty shades of green

Gombával töltött makk tök

A tököknek rengeteg fajtája van. A makk tökkel mi is most ismerkedünk, az egyik szupermarketben szúrt szemet ez a sötétzöld héjú, dekoratív sütőtökfajta. Kiválóan alkalmas sütni, piték töltelékének, tökös ételek alapanyagának, és remekül tárolható is. Most ismét az egyszerű-nagyszerű elvet követve, csak gyorsan megtöltöttük és megsütöttük a legalapvetőbb élelmiszereket használva. Semmi flancolás, viszont a tökéletes íz-élmény elmaradhatatlan.

2 főre:

1 makk tök

2 EK olívaolaj

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

125 g csiperke gomba

1/2 TK őrölt chili

só, bors

 

A sütőt 230 fokra előmelegítem.

A tök tetejét és alját is levágom, hogy megálljon nem létező “lábain”; és félbe vágom. Egy kanál segítségével kimagozom.

A tök mindkét felét olívaolajjal megkenem, sózom és borsozom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem őket és kb. 25-30 perc alatt puhára sütöm.

Közven egy serpenyőben kevés növényi zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítom. Az apróra vágott gombát hozzáadom és megpirítom; majd sóval, borssal és chilivel ízesítem.

A gombás tölteléket a tökökbe kanalazom és további 10 percre visszatolom a sütőbe.

Friss petrezselyemmel tálalom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!