A tököknek rengeteg fajtája van. A makk tökkel mi is most ismerkedünk, az egyik szupermarketben szúrt szemet ez a sötétzöld héjú, dekoratív sütőtökfajta. Kiválóan alkalmas sütni, piték töltelékének, tökös ételek alapanyagának, és remekül tárolható is. Most ismét az egyszerű-nagyszerű elvet követve, csak gyorsan megtöltöttük és megsütöttük a legalapvetőbb élelmiszereket használva. Semmi flancolás, viszont a tökéletes íz-élmény elmaradhatatlan.
2 főre:
1 makk tök
2 EK olívaolaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
125 g csiperke gomba
1/2 TK őrölt chili
só, bors
A sütőt 230 fokra előmelegítem.
A tök tetejét és alját is levágom, hogy megálljon nem létező “lábain”; és félbe vágom. Egy kanál segítségével kimagozom.
A tök mindkét felét olívaolajjal megkenem, sózom és borsozom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem őket és kb. 25-30 perc alatt puhára sütöm.
Közven egy serpenyőben kevés növényi zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítom. Az apróra vágott gombát hozzáadom és megpirítom; majd sóval, borssal és chilivel ízesítem.
A gombás tölteléket a tökökbe kanalazom és további 10 percre visszatolom a sütőbe.
Friss petrezselyemmel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: