Egy fél évre visszajöttünk a vendéglátásba dolgozni. A személyzetből csak mi ketten vagyunk a “mumusok”, akikre furcsán néztek az elején, hogy lehet bármiféle állati eredetű termék nélkül elélni, főleg hús nélkül – amiben, szerintük a vitamin van. Ez minket mindig megmosolyogtat, bár inkább nagyobb hallgatunk és közben főzünk. A furcsa tekintetek, lassan kíváncsiságba fordultak és egyre többet kérdezősködnek, hogy mit főzünk, mit eszünk és hogy halad a blog. Múlt héten Silviat hívtuk meg vendégségbe. Gábor gyros-t készített, desszertnek pedig jöhetet egy oreo alapú kivis-lime-os torta.
18 cm-es formához
A torta aljához:
175 g darált oreo keksz
3 EK kókusztej (konzerv)
A krémhez:
150 g kesudió (2-4 órára beáztatva)
2 avokádó
1 TK vanília paszta
kb. 70 ml agavé
2 citrom leve
100 ml kókuszzsír
5 lime leve
Díszítéshez:
2 kivi
1 lime reszelt héja
A tortaformát kevés kókuszzsírral kikenem.
Egy aprítóban az oreot ledarálom és hozzáadom a kókusztejet. Ha a masszám szépen összeállt, kézzel a tortaformába nyomkodom és a mélyhűtőbe tolom, amíg elkészítem a krémet.
A krémhez a minden hozzávalót az aprítóba dobálok: a lecsepegtetett kesudiót, az avokádokat, hozzáadom a vanília pasztát és a kókuszzsírt, a kifacsart lime és citrom leveleket és agavéval édesítem. Az egészet egy krémes masszává aprítom, majd szépen a tortaformába öntöm és kb. 2 órára a mélyhűtőbe tolom.
Ha szépen megdermedt a tortám, a felkarikázott kivivel és a reszelt lime héjával díszítem.
TIPP: További tárolásnál elegendő a hűtőbe tenni.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más nyers vegán ételeket, kattints ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: