Fifty shades of green

Nyers csokitorta sós pekándiós öntettel

Ha jól emlékszünk, borzasztó rég csináltunk tortát; utoljára még januárban ezt a krémes mandulatortát sütöttük, és már akkor is megjegyeztük, hogy ritkán készítünk tortát – azelőtt egy éve, nyáron. Tehát jellemző ránk, hogy egy évben 2x, nyáron és télen sütünk tortát. Ne kérdezzétek, miért – mi magunk se tudjuk a választ! Pedig sosem pepecselősek, rendszerint 1 óra alatt megvannak. Igaz ez a mostani isteni finom nyers csokitortánkra is – a torta összeállítása 30 perc alatt megvan; bár be kell ismernünk, hogy a hűtési idő (4-5 óra) egy cseppet megnyújtja a folyamatot. De, ha délelőtt összerakjuk, ebéd után már élvezhetjük is ezt a csupa csokis ízt, a sós pekándió pikáns ízével.

18 cm-es formához

A torta aljához:

100 g darált mandula

80 g datolya

egy csipet só

A krémhez:

250 g kesudió

1 rúd vanília

100 g kókuszvirágcukor

50 g cukrozatlan kakaó

100 ml kókuszolaj

A díszítéshez:

45 g datolya

25 g pekándió

1 EK agavé

1/2 TK só

vegán csokoládé

friss bogyós gyümölcsök

A kesudiót egy teljes éjszakára – de min. 4 órára – beáztatom. 

A torta alap elkészítéséhez a mandulalisztet és datolyát egy csipet sóval az aprítóban összedarálom. Kézzel a tortaforma aljára nyomkodom és amíg elkészítem a torta többi részét – a krémet és pekándiós öntetet – a hütőbe teszem.

A krémhez a kesudiót, a vanília kikapart belsejét, a kókuszvirágcukrot, kakaót és a kókuszolajat összedarálom – szintén az aprítóban. Annyi vízet adok hozzá, hogy egy szép sűrű, de homogén masszát kapjak. Ha kész, a krémet is a tortaformába szedem és kb. 3-4 órára a mélyhűtőbe tolom.

Amíg pihen a tortám, elkészítem a sós pekándiós öntetet. A pekándiót és datolyát kb. 1/2 TK sóval az aprítóban dobálom, vízzel higítom, hogy egy lazább krémet kapjak belőle. Ha kész, egy szűrő segítségével az öntetet egy kis tálba paszírozom.

Az idő leteltével diszítem a tortám: a sós pekándiós öntettel, reszelt vegán csokival és a friss bogyós gyümölcsökkel.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen kipróbálnál más vegán édességeket, kattints ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!