Fifty shades of green

Vegán körözött

Túró nélkül körözött?! Lazán megoldható ez is! Ha valaki laktózérzékeny, és nincs kéznél vagy nem kapható a közelben laktózmentes túró, vagy totu (a paleosok így hívják – ha emlékezetünk nem csal), kipróbálhatjátok a körözöttnek ezt a változatát is! “Vegán módra” készíthető a körözött akár kölesből, akár tofuból, de mi most egy kesudió-csicseriborsó változatot mutatunk meg nektek!

Egy jó nagy adaghoz:

125 g natúr kesudió 

125 g csicseriborsó (konzerv)

1 vöröshagyma

3 EK növényi margarin

1 TK édes pirospaprika

1/2 TK őrölt kömény

4 EK sörélesztőpehely

1/2 citrom leve

2 EK zabtejszín

A vöröshagymát apróra vágom. A körözötthez való összes hozzávalót – kivéve a vöröshagymát – az aprítóba dobálom és krémesre turmixolom. A vöröshagymát hozzákeverem.

Friss snidlinggel, lilahagymával és friss kenyérrel tálalom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!