Túró nélkül körözött?! Lazán megoldható ez is! Ha valaki laktózérzékeny, és nincs kéznél vagy nem kapható a közelben laktózmentes túró, vagy totu (a paleosok így hívják – ha emlékezetünk nem csal), kipróbálhatjátok a körözöttnek ezt a változatát is! “Vegán módra” készíthető a körözött akár kölesből, akár tofuból, de mi most egy kesudió-csicseriborsó változatot mutatunk meg nektek!
Egy jó nagy adaghoz:
125 g natúr kesudió
125 g csicseriborsó (konzerv)
1 vöröshagyma
3 EK növényi margarin
1 TK édes pirospaprika
1/2 TK őrölt kömény
4 EK sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
2 EK zabtejszín
só
A vöröshagymát apróra vágom. A körözötthez való összes hozzávalót – kivéve a vöröshagymát – az aprítóba dobálom és krémesre turmixolom. A vöröshagymát hozzákeverem.
Friss snidlinggel, lilahagymával és friss kenyérrel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: